Drobná dopravní úprava u luhačovického nádraží usnadní řidičům autobusů jízdu

Foto: MěÚ Luhačovice
LUHAČOVICE - Město pružně reaguje na podněty zřizovatele dopravy ZK s užíváním nového dopravního terminálu a pomůže drobnou úpravou komunikace zvýšit komfort jeho užívaní novému dopravci a jeho řidičům autobusů. Těm se tímto malým zásahem významně usnadní průjezd kolem nástupiště č. 1, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí luhačovické radnice Nikola Synek.

Drobná úprava spočívá v lokálním rozšíření komunikace poblíž domu č.p. 303 tak, aby se s rozměrnými vozy linkových autobusů v daném prostoru dalo jezdit ještě snadněji a bezpečněji. Zvýšení komfortu si vyžádá jen malé omezení provozu v řádu několika dní.

„Z důvodu stavebních úprav je od včerejšího dne zaveden v krátkém úseku jednosměrný provoz a v souvislosti s úpravami je také snížena nejvyšší povolená rychlost. Jednosměrně se z křižovatky u autobusového nádraží jezdí vlevo podél budovy vlakového nádraží. Stavební úprava bude jednoduchá a rychle realizovatelná, dopravní omezení proto předpokládáme pouze do čtvrtka 19. listopadu,“ informovala Magdalena Blahová, vedoucí odboru správy majetku luhačovické radnice.

Jak dodala, město děkuje občanům za pochopení těchto úprav, prováděných ve snaze ještě zvýšit bezpečnost všech uživatelů dopravního terminálu. Malé lokální omezení dopravy nepřináší žádné zásadnější komplikace i vzhledem k tomu, že nedaleká základní škola provozuje nyní pouze distanční výuku a dopravní situace je vzhledem k všeobecným omezením i u luhačovického autobusového nádraží daleko klidnější.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x