Druhý závod série WBS vyhrál Huňa a opět si podmanil Lesňák

Foto: Jiří Laštůvka
ZLÍN - Dva týdny po úvodním závodu Gergel Wood Bikerally Series ve sjezdu horských kol byla na pořadu Bikerally Zlín s Poštou bez hranic. Nádherné počasí přivítalo o prodlouženém víkendu ve známé lokalitě na Lesňáku 116 jezdců.

Janu „ Haf“ Haferníkovi a celému pořadatelskému týmu závod klapal s nenuceným úsměvem a lehkostí. Diváci, mezi nimiž byla i spousta zajímavých jmen (Erik Cais, Tomáš Kostka, Mára Kresta…), vytvořili svým přístupem skvělou atmosféru. Mně osobně se snad rychlý nálet do úzkého klesání, s intenzivními brzdami do levého vracáku, v podání top jezdců, neomrzí nikdy… Tratě závodu měly horizonty, odkloněné zatáčky, rychlost, sypký povrch i hrabanku. 

Tři vyhrané RZ ze čtyř, a tedy podobný scénář jako v předešlém závodě, má pokračování vítězné formy Tomáše Huni. Pouze v posledním testu byl nejrychlejší Jiří Gergel a obsadil celkové druhé místo. Na stupních vítězů je doplnil David Šůstek.

„Oproti závodům ve Slopném, kde bylo totální mokro, jsem se do Zlína velmi těšil. A to díky super tratím, které mě moc baví. Sice jsem vyhrál první tři RZ, ale náskok na druhého Jirku Gergela nebyl téměř žádný, což slibovalo boj až do konce. Nakonec teda se šťastným koncem pro mě, ale tempo bylo fakt hrozné… Ještě díky Petrovi Machovi za top komentování, kámošům, co došli fandit, no a hlavně organizátorům závodu,“ řekl ke svému vítězství Huňa.

Vítanou „návštěvou“ byl Martin Hoferek, v minulosti pravidelný a velmi rychlý jezdec woodbike závodů. Ze své rychlosti mnoho neztratil, a tak obsadil celkové šesté místo, přičemž vyhrál kategorii Gentlemen nad 35 let: „Návrat do Zlína a legendárního vracáku byl po mnoha letech super. Sejde se tam vždy hromada lidí a je tam parádní atmosféra. Já osobně s ním nemám problém a vím, že ho na 99 % vždy odjedu. Jinak mi osobně ale Zlín moc nesedí a nejde mi zajet tak, jak bych chtěl. Co se týče dalších závodů WBS, tak bych chtěl startovat na Podkopce a Trnavě, což jsou závody, které mám rád a zkusím trochu víc prohnat ty mlaďochy.“ Dobrá zpráva – budeme se těšit! Druhý v kategorii skončil další „pamětník“ Tomáš Vařák, před třetím Petrem Sadilem.

V Juniorech to nejlépe vyšlo Filipu Chlupovi, který vyhrál před Tondou Ponížilem a Vojtou Hodulákem. Nejmladší Střelce ovládl Richard Čuba, dvojku bral Přema Kadlec a trojku Honza Mašláň.

Podobný scénář jako ve Slopném měla kategorie Hardtail. Jen dramatické zápletky se tentokrát ujal Ondra „Kikin“ Krhánek, když si na jedničce poranil prst nárazem do stromu. Následná stíhací jízda stačila na P3. Po hypotetickém odečtu Krhánkovy ztráty z úvodní erzety by měl vítězný Dominik Slováček k dobru pouhou desetinu. Na stříbrném stupni skončil Lukáš Nášel. 

Kategorii Legend nad 45 zajel nejlépe Leo Mácha, před Alešem Kobierským a Pavlem Svobodou. Svůj pohmožděný prst ze Slopného si znovu bolestivě narazila Míša Šantavá a byla nakonec ráda, že závod dokončila na druhé pozici za vítěznou Verčou Vavrečkovou. Trojku na pódiu brala Karolína Kadlecová. Paradownhilláci jeli pouze úvodní dvě RZ, nejlépe se s nástrahami trati popasoval Jiří Kudrna před Tondou Juříkem.

Zmínit musím dva nové mladé kluky Ebnera s Kocurkem, které si snadno zapamatujete podle rozevlátého stylu. Jeden z nich jezdí na původním „želechovickém“ Apache po Kikinovi, ještě s nálepkami Subform. To kolo si evidentně pořídil i s jeho původním duchem a rozvíjí ho dál. Je ve správných rukou! 

Po projetí cílem zhodnotil závod Jirka Haff Haferník: „Mám příjemný pocit, i když to zahodíš a máš nějaké ty šrámy, byla to jedna z nejpříjemnějších bikerally, co pamatuju. Díky všem za zážitek! Poděkovat musím záchranářům ze SAR Morava a Uncovi za jeden ostrý zásah, naštěstí byla všechna zranění jen lehká. Velký zájem byl opět o Capri-sun bikeškolku, komentátor se vyhoupl na příčku nejvyšší, je to fakt srdcař. Poděkovat musím ještě za stovky kousků pečiva Svoboda a Březík zdarma pro všechny, kdo měli chuť si osladit hubu. No a v neposlední řadě generálnímu sponzorovi závodu, Poště bez hranic. Díky.“

Vidíme se na dalším závodě seriálu, koncem srpna na Podkopné Lhotě.


Absolutní pořadí Bikerally Zlín s Poštou bez hranic:

  1. Tomáš Huňa Mondraker 4:01,5
  2. Jiří Gergel MTB school   +  0,6
  3. David Šůstek SK Gienger RPM-stav   +  6,7
  4. Adam Březík Vandraq studio   +  8,5
  5. Martin Kolajík Vandraq studio   +10,1
  6. Martin Hoferek (1.G) JB racing/Vandraq   +17,3

WBS media, www.woodbikerallyseries.cz

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x