Duben – s myslivci budem. První víkend pracovně i na výstavě

Foto: Martin Chovanec, Výstaviště KM
KROMĚŘÍŽ, VIZOVICE - Mírně poopravená pranostika z úvodu je plně pravdivá. První víkend snad opravdu jarního měsíce dubna patří v našem kraji myslivcům a taky stále početnějším myslivkyním. Ano, žen v "kamizolkách zelených" je čím dál více.

Třeba v sobotu byla jednou z hlavních postav velkého mysliveckého hemžení ve vizovické Sokolovně, rozuměj hodnocení trofejí za zlínského okresu za rok 2022, Vladěna Turečková z vedení Okresního mysliveckého spolku Zlín. „Vybíráme to nejlepší na květnovou chovatelskou přehlídku trofejí, bude se konat od soboty 20. května v Kulturním domě tady ve Vizovicích,“ informovala kolegy oblíbená dáma.

„Žen nám opravdu k naší potěše přibývá, jde především, ale nejen, o chovatelky loveckých psů,“ podotýká Martin Chovanec, další z vedení okresní organizace. „Zhruba čtyřicet odborníků mělo velice náročnou práci, museli vybrat to nejlepší z více než 1100 svezených exponátů. Jde samozřejmě o srnčí, jelení, mufloní, dančí zvěř, ale i škodnou, tedy lišky, jezevce anebo černou zvěř,“ vypočítává Chovanec.

Zatímco ve Vizovicích se opravdu usilovně pracovalo, na Výstavišti v Kroměříži bylo rušno jinak.

„Pořádáme velmi oblíbenou akci Myslivost a příroda, máme tu mimo jiné výstavu nejlepších trofejí za rok 2022 z Kroměřížska, ale program je tu podstatně pestřejší, u nás si přijde na své každý, kdo má rád přírodu jako takovou v širším pojetí,“ láká do metropole jižní Hané ředitel Výstaviště Kroměříž Pavel Konečný.

Lákadel je tu opravdu spousta, v nedělním programu mimo mnoha jiných věcí i zmíněné výstavy trofejí, také velká soutěž ve vaření i ochutnávka gurmánsky dokonalých zvěřinových gulášů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x