Důležitý dopravní tah v Uherském Hradišti bude v tomto týdnu jednosměrně uzavřen

Ulice Sokolovská bude v tomto týdnu částečně uzavřena. Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na ulici Sokolovská probíhá od poloviny září rekonstrukce a výstavba dvou protilehlých autobusových zastávek. Stavební práce si v týdnu od 8. do 12. listopadu vyžádají výrazná dopravní omezení.

Práce na ulici Sokolovská v Uherském Hradišti jsou v plném proudu. Na konci investiční akce bude u okružní křižovatky před zimním stadionem stát obousměrná autobusová zastávka, která v tomto místě dlouhodobě chybí. Rekonstrukce a stavba zastávek teď dospěla do závěrečné fáze, která si vyžádá dopravní omezení.

V pondělí 8. a v pátek 12. listopadu bude na Sokolovské ulici mezi hlavní křižovatkou a kruhovým objezdem veden pouze jednosměrný provoz, a to směrem z centra města ke kruhovému objezdu, dále do Mařatic a Jarošova. Auta, která budou jezdit opačným směrem, budou muset tento úsek objet přes Mařatice-Východ,” uvedl místostarosta Uherského Hradiště Jaroslav Zatloukal.

Od úterý do čtvrtka to potom bude přesně naopak. Průjezd přes kruhový objezd bude umožněn vozidlům jedoucím od Jarošova a Mařatic do centra města. Vozidla jedoucí opačným směrem budou muset trasu objet přes sídliště Východ.

V sobotu 13. listopadu bude už opět fungovat obousměrný provoz, který je po celou dobu umožněn pouze osobním vozidlům. Vozidla nad tři a půl tuny musí celý úsek objíždět po delších objízdných trasách vedoucích přes Bílovice, Topolnou, Napajedla a Staré Město. Jedinou výjimkou jsou autobusy a vozidla Integrovaného záchranného systému.

Toto omezení bude vyžadovat velkou trpělivost řidičů, o kterou tímto prosíme. Pokud vše půjde podle plánu, měl by být provoz v tomto úseku obnoven 20. listopadu,” dodal Jaroslav Zatloukal.

Celá investiční akce za 8 milionů korun by měla být hotova do konce tohoto roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x