Dvacetiletý mladík ve Zlíně napadal a okrádal bezdomovce. Na jednoho vytáhl zalamovací nůž

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Až deset let za mřížemi hrozí dvacetiletému muži ze sousedního státu, který byl komisařem zlínské kriminální policie obviněn ze dvou zvlášť závažných zločinů loupež a krádež. Z věznice, kam jej soud za stejnou trestnou činnost poprvé poslal už jako osmnáctiletého, ho propustili teprve před měsícem.

V průběhu noci v minulém týdnu mladík napadl šedesátiletého muže, který spal na lavičce. Když chtěl starší muž odejít, udeřil ho do zad, po pádu na zem ho zaklekl a mával mu před krkem zalamovacím nožem. „Muže prohledal, ukradl mu mobilní telefon, peníze, a když ho vyrušil kolemjdoucí, z místa utekl,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Stejného muže pak okradl mladík týden poté znovu. Když ležel v noci z neděle na pondělí na lavičce na autobusovém nádraží ve Zlíně, vytrhl mu zpod hlavy batoh a utekl.

Tutéž noc napadl pěstmi čtyřicetiletého muže sedícího na lavičce v jiné části  města ve snaze něco mu odcizit,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že tentokrát muž ukradl pouze plastový zapalovač a opět utekl.

V tu dobu strážníci městské policie ze Zlína kontrolovali park v centru města a uviděli prchajícího muže, kterého zadrželi, a po zjištění bližších okolností přivolali policisty.

Policisté mladého recidivistu převezli do policejní cely a ve středu dopoledne po rozhodnutí soudce okresního soudu do Vazební věznice v Olomouci,“ sdělila policejní mluvčí.

Mladý muž v období jednoho týdne napadl a okradl pravděpodobně ještě další muže bez domova, není proto vyloučeno rozšíření trestního stíhání o další skutky,“ uzavřela Kozumplíková.

V případě odsouzení muži hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x