Dvě nehody a tři sražení školáci během pár minut. Ve Zdounkách měli v tomto týdnu napilno

Dvě nehody a tři sražení chodci během krátké doby. Foto: Ilustrační, profimedia.cz
KROMĚŘÍŽSKO - Tři školáky odvezla záchranka v tomto týdnu ze Zdounek do nemocnice. Důvodem byly dvě nehody, které se staly jen kousek od sebe.

V úterý 6. září vyjížděli dopravní policisté k nehodě, ke které došlo ve Zdounkách na přechodu pro chodce poblíž místního obecního úřadu krátce po třetí hodině odpoledne. Devětatřicetiletý řidič vozidla Renault Master jel od Šelešovic směrem na Těšánky. Muž sedící za volantem dodávky nezastavil před přechodem pro chodce, i když po něm již přecházeli z jeho levé strany dva školáci. Došlo ke střetu. Oba chodci byli převezeni k ošetření do Kroměřížské nemocnice. Škoda na vozidle je 10 tisíc korun. Dechová zkouška byla u řidiče negativní.

Jen o několik minut později a o pár metrů dál došlo ten samý den k další nehodě. I tady byl sražený chodec školního věku. Ten však bezprostředně vběhl do směru jízdy řidičce fiatu. Dechová zkouška byla u řidičky negativní. Zraněného chodce záchranáři převezli do nemocnice.

Oběma nehodami se i nadále zabývají dopravní policisté.

Děti, chodci, řidiči zbystřete!

Chodci – zopakujte si základní pravidla, která se týkají pohybu v silničním provozu. Využívejte k přecházení silnice přechod pro chodce. Kde není, zvolte bezpečný úsek komunikace. Ale hlavně se vždy pořádně rozhlédněte!!!  

Řidiči – buďte ještě více obezřetní a ohleduplní, hlavně v místech, kde je zvýšený pohyb chodců a samozřejmě před samotnými přechody pro chodce. Je začátek školního roku, děti si zvykají na nové věci a jsou ještě rozdováděné z prázdnin.

A rodiče – buďte pro děti dobrým příkladem a vždy důsledně dodržujte všechna pravidla silničního provozu!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x