Do Krakova letos škola vyslala nejpočetnější výpravu ve své historii a její výprava se zároveň stala dosud nejúspěšnější ze všech.
„Musíme si vážit každé aktivity, kterou žáci dělají nad rámec svých studijních povinností. Právě z těchto žáků budou nejlepší profesionálové, protože je studium i soutěže baví, což dnes není úplně běžný jev. Žijeme v době, kdy je třeba podporovat zejména technické a řemeslné obory. Avšak právě gastronomie a její různé specializace jsou tím, co nám má dopřávat pozitivní zážitky po náročné práci,“ myslí si krajská radní Jindra Mikuláštíková.
Devatenáctiletá Sára Garguláková a dvacetiletá Tereza Urbanová, studentky nástavbového oboru, zvítězily v kategorii Slavnostní tabule a obsluha. Prezentace soutěžících proběhla v anglickém jazyce a tématem bylo jarní menu.
Sedmnáctiletý Šimon Nykl, který vybojoval první místo, si musel v kuchařské soutěži poradit s přípravou studeného pokrmu z krůtího masa a ředkviček, stejně jako sedmnáctiletý Viktor Vašina, jenž skončil na druhém místě.
Třetí místo v barmanství obsadila osmnáctiletá Natálie Přikrylová, která měla zkušenosti už z minulých ročníků soutěže a stejně jako její dva spolužáci studuje čtyřletý maturitní obor Gastronomie.
„První místo si už v únoru z mezinárodní barmanské soutěže Turiec International Bartender Cup přivezla sedmnáctiletá studentka školy Barbora Čubová. Prestižní akce se konala v Martině na Slovensku a zúčastnily se jí talenty ze Španělska, Kypru, Slovenska a České republiky,“ informoval za Zlínský kraj Jan Vandík.
Oceněná studentka v lednu zvítězila také na mezinárodním Slivcupu, kde její drink označil za nejlepší světový šampion v baristice a jeden z porotců Martin Hudák.