Dvěma cizincům přestal v ultralightu fungovat motor. Nouzově přistáli na poli s jetelem

Letoun nouzově přistál na poli s jetelem. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKO - O obrovském štěstí mohou mluvit dva cizinci, kteří letěli v ultralightu z Brna směrem na Slovensko. Před středeční jedenáctou hodinou jim v době letu nad Loučkou přestal fungovat motor. Byli tak nuceni nouzově přistát na poli s jetelem. Doslova tak přistáli jako do bavlnky. Letoun neutrpěl jediný škrábanec a oba muži tak vyvázli bez zranění.

Neobvyklý manévr letadla viděli profesionální hasiči ze stanic Luhačovice, Valašské Klobouky a Slavičín, kteří nedaleko místa přistání měli s právě sloužícím územním řídícím důstojníkem výcvik na vodě. Ten okamžitě rozhodl o přerušení výcviku a ihned se s hasiči vydal posádce letounu na pomoc. Operačním střediskem byli na místo hlášené události vysláni i lezci ze stanice Zlín, kteří jeli ze svého výcviku a byli taktéž nedaleko hlášeného místa přistání.

Jakmile jednotky hasičů nalezly letoun, všem se oddechlo. Viděli, že posádka i letoun jsou v pořádku. Po svém speciálním výcviku se tak hasiči přesunuli k anglické konverzaci. Jakmile se vše vysvětlilo, pomohli hasiči odtlačit letoun k silnici.

Posádka si zajistila opravu letounu a hasiči se vrátili zpět na své stanice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x