Eugeniusz Józefowski vystaví svá díla v Otrokovicích

Eugeniusz Józefowski vystaví svá díla v Otrokovicích. Foto: jozefowski.art
OTROKOVICE - Polský malíř, kreslíř, fotograf a tvůrce knih o umění, Eugeniusz Józefowski, zavítá do Otrokovic. Už v pondělí 27. září tam v místní galerii zahájí svou výstavu s názvem Čekání na správnou chvíli.

Eugenius Józefowski se narodil v roce 1956. Profesor výtvarných umění dokončil studium na Institutu výtvarných umění na Univerzitě Marie Curie Skłodowké v Lublinu a získal diplom v oboru grafického umění.

Józefowski se věnuje vědecké a umělecké činnosti. Měl více než osmdesát samostatných výstav v Polsku, Německu nebo Dánsku a účastnil se také několika stovek národních i mezinárodních výstav. Uspořádal více než 380 tvůrčích dílen v oblasti vizuální tvorby. V sočasné době působí na Akademii výtvarných umění Eugeniusza Gepperta ve Vratislavi. Je autorem 66 vědeckých publikací, včetně několika monografií, 124 katalogů výstav nebo 13 katalogů z tvůrčích dílen. Je také držitelem mnoha významných ocenění.

Jeho výtvarný projev zasahuje do celé řady oborů. Středem jeho stálého tvůrčího zájmu je ale nepochybně tradiční obraz, ať již to je malba, kresba, nebo grafika. Obrazy krajin nebo prostorů jsou určovány ději na rozmezí reality a snu, na hraně vážnosti existenciální otázky a sarkasmu. Naprostou otevřenost zcela osobní výpovědi obrazů podtrhují jistě i slova samotného autora. Eugeniusz Józefowski vnímá malířství jako proces šifrování niterných stavů. 

Navštívit jeho výstavu Čekání na správnou je v Otrokovicích možné až do 24. října. Městská galerie Otrokovice je kromě pondělí otevřena každý den od 14 do 18 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x