EURO za dveřmi. Ondřej Čelůstka se může spolehnout na rodinný „fanclub“

Fotbalová rodina Čelůstkových. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Na blížícím se fotbalovém EURU by měl Zlíňan Ondřej Čelůstka patřit mezi opory zadních řad české reprezentace. Zkušený fotbalista pražské Sparty, který má za sebou mimo jiné osmiletý pobyt v Turecku, se doma ve Zlíně může stoprocentně spolehnout na nejbližší. Jeho "fanclub" je pořádně silný.

V čele nepochybně táta Rudolf. Bývalý výborný fotbalista ale není zdaleka osamocen. Dovolenou po náročné sezóně tráví doma i mladší brácha Ondřeje Tomáš. K tomu připočtěte maminku obou fotbalistů Hanku, manželky obou plejerů Janu a Hanu a už taky tři mrňavé pokračovatele slavné fotbalové tradice, tři klučíky obou Čelůstků. Nu, je toho dost.

Ondřej by na setkání evropské elity určitě rád zaválel. „No, skupina je těžká, Skotové s námi hrají doma, Chorvati jsou vicemistři světa a rovněž doma hrající Anglie jako jeden z favoritů. Ale já našim klukům věřím, jsme Češi, budeme fandit. Bude záležet i na sebevědomí a umění prodat to, co umíme,“ glosuje výhled na evropský šampionát otec Rudolf.

Mimochodem u Čelůstků je fotbal opravdu v krvi. „No to asi ano, na okresní úrovni hrával i můj táta, to už je vlastně praděda tří mých vnuků, které mají Ondra a Tomáš se svými partnerkami Hankou a Janou,“ dodává mladý děda.

Ondra bral se Spartou druhé místo, ale dost dobře možná byl se sedmým místem s jeho Pardubicemi coby nováčkem spokojený mladší brácha Tomáš.

„My jsme si prostě v našem týmu sedli, ten týmový duch je moc důležitý, měli jsme i hlušší zápasy, ale báječně se nám dařilo třeba právě ve Zlíně,“ vybavuje si Tomáš Čelůstka, který bude pokračovat ve východočeském klubu i v nové sezóně.

Maličko v pozadí (a s kočárkem v rukou) zůstává při rodinné procházce paní Hana. Je až neuvěřitelně celoživotně obklopena fotbalem a fotbalisty a tak hodně překvapí.

„Víte, já vlastně vůbec neznám pravidla, o kluky mívám spíše strach, ale jsem moc ráda, že se jim daří a vybrali si bezva partnerky.“

Do debaty o věcech nejen fotbalových se zapojují i dvě zmíněné mladé paní.

Jana má za muže Tomáše. „Žít s fotbalistou je těžké, pořád je to o čekání, až mi přijde domů, ale Tomáš je báječný, více se užijeme přes týden a teď, kdy má dovolenou,“ říká se smíchem.

To Ondřejova mladá paní Hana si musí tátu svých dvou kluků vyčekat. „Jsme v kontaktu, dnešní moderní technologie to umožňuji, hlavně přes whats app, ale je jasné, že je to u něj jako u reprezentanta pro rodinu náročné. Ovšem až kluci uspějí na EURU, tak to bude setkání o to příjemnější a pěkně to oslavíme, musíme hodně fandit, celá rodina,“ uculuje se stejně sympaticky usměvavá Hana.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x