Exhibiční utkání k 80. výročí založení uherskobrodského hokeje vyhrály legendy ze Zlína

V exhibičním zápase se utkaly legendy Zlína s brodským výběrem. Foto: televize TVS
UHERSKÝ BROD - Hokej v Uherském Brodě slaví 80 let. Na výroční utkání si proto přijely zahrát i legendy ze Zlína jako Petr Čajánek, Josef Štraub nebo Jaroslav Balaštík. Právě zlínské hvězdy nakonec porazily brodský výběr 8:5.

Hokejový klub HC Spartak Uherský Brod slaví 80 let od svého založení. Zástupci klubu se proto rozhodli výročí oslavit exhibičním utkáním, kde se hokejisté z Brodu setkali s legendami ze Zlína.

Pozvali jsme bývalé odchovance Uherského Brodu všech kategorií, hlavně ale ty, co jsou zdraví a můžou na led vyjet! Dále jsme pozvali bývalé hráče Zlína a některé naše kamarády, jako jsou Dušan Salfický z Pardubic nebo Jaroslav Bednář z Prahy,“ uvedl předseda HC Spartak Uherský Brod Miloslav Gureň.

Za zlínský výběr nastoupily takové legendy jako Petr Čajánek, Josef Štraub, Jaroslav Balaštík, Miroslav Okál nebo Ondřej Veselý, kteří v letech 2004 a 2014 vyhráli ve Zlíně titul mistrů republiky.

Ještě před začátkem utkání předali organizátoři cenu Václavu Gajdošovi za jeho dlouholeté působení v uherskobrodském hokejovém klubu. Samotný zápas pak slavnostně zahájil starosta města.

Těším se a doufám, že přijdou nějací diváci. Pro nás to bude spíš takové trápení, být po tak dlouhé době na ledě! Ne… těším, že uvidím kluky, a mám trochu respekt z toho, aby si člověk něco neudělal,“ řekl ještě před začátkem utkání bývalý hokejista Petr Čajánek.

Před zlínskými i brodskými legendami se na led dostali také mladší hokejisté, kteří si společně zahráli vlastní zápas. Pauzy mezi hlavním utkáním byly vyplněny například soutěží ve střelbě nebo krasobruslením. Výsledek zápasu nakonec skončil 8:5 pro zlínské hosty.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x