Extrabuřt: Hra, která se šíří jako lavina, dorazí v české premiéře do zlínského Studia Z

Foto: Marek Malůšek
ZLÍN - Mimořádně úspěšná hra Extrabuřt od německého autorského týmu Dietmar Jacobs a Moritz Netenjakob měla světovou premiéru 6. října 2019 v hamburském Ohnsorg Theater. V České republice ji jako první uvede Městské divadlo Zlín v režii Petra Štindla, a to už dnes večer na scéně Studia Z!

Co se stane, když se na jednom místě sejdou důchodce, překladatelka, logistik, PR manager a advokát? Co tyhle lidi spojuje? No přece bílý sport! Všichni jsou členy předsednictva tenisového klubu v nevelkém městečku. A na výroční schůzi jedno banální hlasování o nákupu nového grilu rozpoutá kolotoč situací, v nichž hyperkorektnost a všechny možné „ismy“ dostanou pěkně na frak. A to včetně vegetariánů, důchodců i Borise Beckera.

Já jen říkám, že menšina se musí podvolit většině, a ne pokaždé vyžadovat nějaký extrabuřt a pořád brát ohledy…“

Nová komedie se na německy mluvících jevištích stala diváckým hitem: ocitla se velmi rychle na repertoáru desítek divadel. Ve Zlíně ji nastudoval s pěticí herců režisér Petr Štindl, který zde naposledy nazkoušel také českou novinku, výpravnou inscenaci Trnky a hvězdy o rodu palírníků Jelínků z Vizovic. Extrabuřtem navazuje na své předešlé inscenace ve Studiu Z: Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou a Proč být hezká.

„Když jsem hru Extrabuřt přečetl, byl jsem nadšený. Při čtení jsem se královsky bavil a hned jsem ji toužil režírovat. A jsem rád, že se to povedlo právě ve Zlíně,“ říká režisér.

Premiéra hry je na programu dnes od 19:00 ve Studiu Z.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x