Facky, nůž i hozená miska. Za násilné incidenty ve Zlíně mohl alkohol a nezvládnuté emoce

Foto: MP Zlín
ZLÍN – Strážníci městské policie museli v uplynulých dnech ve Zlíně řešit několik násilných incidentů. Jejich příčinou byly nezvládnuté emoce a větší množství zkonzumovaného alkoholu.

Ve čtvrtek 2. listopadu krátce po poledni zasahovala hlídka Městské policie Zlín na náměstí v centru Zlína, kde byla napadena žena. Jak uvedl náhodný svědek, konflikt se měl odehrát mezi sociálně nepřizpůsobivými osobami, kde přítomný muž fyzicky napadl ženu, kterou poté tahal za vlasy.

Strážníci zjistili, že hlavními aktéry jsou osmatřicetiletý muž z okresu Vyškov a o osm let mladší žena ze Zlína, kteří jsou hlídkám MP Zlín dobře známí pro svá častá protiprávní jednání,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Příčiny násilného chování, kdy žena inkasovala úder otevřenou dlaní do tváře, až poté spadla na zem, se úplně rozklíčovat nepodařilo, a to zejména díky hodnotám 2,7 a 2,6 promile alkoholu v dechu.

Také ostatní přítomní popisovali průběh události velmi vágně, podle některých se nestalo v podstatě nic, co by stálo za řeč, podle dalšího z nich jí prostě jedna přiletěla,“ pokračoval Janík.

O den později, v pátek 3. listopadu večer, spěchala hlídka městské policie do čtvrti Obeciny, kde mělo dojít k ohrožování nožem. Jak strážníci zjistili, sedmadvacetiletý muž si pozval k sobě domů návštěvu, devětadvacetiletou ženu a dvacetiletého muže.

V průběhu večera pak měl bouchat na vstupní dveře čtyřiatřicetiletý muž, který poté, co mu bylo otevřeno, vstoupil dovnitř a verbálně napadl přítomnou ženu. Té vyhrožoval ublížením na zdraví a v jeden okamžik jí přiložil k obličeji nůž,“ sdělil Pavel Janík s tím, že strážníci podezřelému nůž odebrali a o incidentu vyrozuměli republikovou policii, která si věc převzala k dalšímu šetření.

V neděli 4. listopadu večer pak hlídka z okrsku Jižní Svahy prověřovala oznámení od čtyřicetileté ženy, kterou napadla její přítelkyně. „Při útoku, kdy jí v obličeji přistála miska, došlo k roztržení obočí a rána silně krvácela. Strážníci jí proto poskytli první pomoc a na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu,“ popsal situaci Janík.

Následně vyslechli verzi druhé z aktérek, šestadvacetileté ženy z Otrokovic, která však napadení popřela a uvedla, že si za zranění může dotyčná sama.

Při rozplétání všech složitostí vzájemného vztahu spolubydlících, kdy jejich chování aktuálně ovlivňovalo 1,4 a 1,9 promile alkoholu, vyšla najevo další fakta, která mohla nasvědčovat spáchání trestných činů týrání osoby ve společném obydlí a ublížení na zdraví,“ dodal Pavel Janík s tím, že také v tomto případě městská policie vyrozuměla o zjištěných skutečnostech kolegy z republikové policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x