Fanoušci MHD měli nebývalý zájem o setkání s vedením dopravní společnosti

foto: DSZO
ZLÍN – Poslední beseda s ředitelem Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice se setkala s nebývalým zájmem. Akce přilákala více než čtyři desítky fanoušků MHD.

Dvaačtyřicet fanoušků MHD se v pátek 24. února sešlo s vedením Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Podobná setkání se zájemci o MHD pořádá podnik pravidelně už několik let.

Je to osvědčená forma naší komunikace s veřejností. Někteří z mladých nadšenců, kteří před lety navštěvovali naše setkání, později přetvořili svůj dětský zájem v odborné zaměření své životní dráhy a našli v oboru dopravy, i přímo u nás, trvalé zaměstnání. Stávají se oporou našeho týmu,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Mezi účastníky na setkáních převažují hlavně mladí muži a studenti. Někteří z nich provoz MHD ve Zlíně a v Otrokovicích dlouhodobě sledují. Často o něm mají nadprůměrné znalosti a o některých otázkách vedou rozsáhlé diskuze na specializovaných internetových stránkách.

Právě na schůzkách s vedením DSZO se mohou nadšenci podívat na některé problémy očima odborníků. Poslední schůzky se například kromě ředitele Kocháně zúčastnil také vedoucí dopravního úseku Ondřej Vašulka a vedoucí dispečer Jan Tesař. Shodou okolností byli i oni fanoušky MHD dlouho před tím, než se stali zaměstnanci dopravní společnosti.

Schůzka trvala téměř půl druhé hodiny a probíraná témata měla široký záběr. Řeč byla o obsazenosti a vytíženosti vozidel MHD, sčítání cestujících, o plánovaných nákupech nových vozů a vyřazování ojetin, o problémech s dodávkou čtyř posledních objednaných trolejbusů, o problematice veřejných obchodních soutěží a z nich vzešlých dodavatelích.

Během příštích tří let by měla DSZO nakoupit dvaadvacet nových trolejbusů a autobusů. Některé v sólo a některé i v klubovém provedení.

Účastníci besedy měli také zájem o už existující nebo teprve vznikající projekty na zatrolejování několika nových úseků sítě MHD. Diskuse se zaměřila také na přípravu nového odbavovacího systému s využíváním bankovních platebních karet. Řeč ale byla také o cenách elektřiny a nafty a jejich dopadech na ekonomiku provozu, o cenách jízdného a obecných trendech v nabízeném sortimentu jízdenek, přestupních vazbách mezi spoji i o potřebě přijímání nových řidičů.

„Příjemně mne překvapil vysoký počet účastníků poslední besedy. Nestačily pro ně ani všechny židle v zasedací místnosti. A jejich dotazy považuji ve vztahu k jejich věku za fundované, mají základní přehled, na který můžeme navazovat. O komunikaci s veřejností stojíme a budeme v ní nadále pokračovat,“ uzavírá ředitel Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x