Fastav ukončil sérii porážek, Slovácko doma zaváhalo s Mladou Boleslaví

Záložník Zlína Jakub Janetzký (v bílém dresu) se proti Ondřeji Mazuchovi neprosadil. Ševci hráli v Teplicích bez branek. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Žádný gól, pouze jeden bod. Krajským rivalům se ve víkendovém třicátém kole FORTUNA:LIGY příliš nevedlo. Zatímco fotbalisté Zlína bezbrankovou remízou v Teplicích ukončili sérii šesti porážek v řadě, Slovácko nezvládlo domácí duel s Mladou Boleslaví, které podlehlo 0:1 a zkomplikovalo si boj o pohárové příčky.

O vítězství Středočechů rozhodl ve 23. minutě Václav Drchal. Tým z Uherského Hradiště prohrál počtvrté z posledních pěti kol a na čtvrtém místě neúplné tabulky má na pátou Plzeň náskok dvou bodů, ovšem Viktoria odehrála o utkání méně.

Je to ztráta, ale pořád to máme dobře rozehrané. V sezoně vždycky přijdou nějaké výkyvy, nás to potkalo v této fázi, v posledních kolech. Ve hře je ještě dvanáct bodů, mužstvo kvalitu má. Budeme se rvát do konce. Určitě všichni toužíme po tom, abychom skončili do pátého místa. Snad se nám to podaří. Uděláme všechno proto, abychom to zvládli,“ vzkazuje fanouškům asistent trenéra Slovácka Josef Mucha.

Bývalý záložník Olomouce nebo Zlína vedl tým místo potrestaného hlavního trenéra Martina Svědíka, jenž na domácí lavičce chyběl kvůli čtyřem žlutým kartám. Sobotní duel tak sledoval jen z tribuny.

Muchovi se utkání nehodnotilo dobře. „I když jsme do zápasu nevstoupili špatně, přesto nás soupeř hlavně ve středu hřiště přehrával. Držel víc míč, byl lepší v kombinaci. Sbíral víc odražených míčů. V útočné fázi byl nebezpečnější než my. My jsme tam měli tři, čtyři akce, které jsme mohli dohrát lépe. Chyběla nám nadstavba,“ uznal.

Body nepřineslo poločasové přeskupení řad ani zvýšené úsilí a závěrečný platonický tlak. „Snažili jsme se prosadit kombinací a centry ze stran, ale až tak se nám to nedařilo. Nebezpečných akcí mohlo být víc. V závěru jsme se snažili nakopávat, sbírat odražené míče. Pomoct si trošku silou, šancí jsme si ale moc nevytvořili. Předfinální ani finální fázi jsme neměli dobrou. I když jsme se tam dostali, akce byly krkolomné, proto jsme gól nevstřelili,“ dodal Mucha.


Střelecky naprázdno vyšel i Zlín. Svěřenci kouče Páníka na teplických Stínadlech ale ani neinkasovali, remízu 0:0 brali. „Zápas byl o nasazení. O tom, kdo uhne, neuhne. Utkání bolelo, nikdo se ale nevyhýbal soubojům, což je znak toho, že všichni hráči chtěli uspět. Na hřišti jsem viděl jedenáct bojovníků, nikdo se neflákal,“ uvedl kouč Fastavu.

Ševci klesli v tabulce na čtrnácté místo, před Brnem, které je na sestupové šestnácté pozici, mají čtyři kola před koncem osmibodový náskok. „Nebudu předbíhat. Pokud existuje matematická možnost, musíme mít pokoru, nevyskakovat. Nevytrubovat, že jsme na tom dobře,“ pronesl Páník.

Jasno může být už v sobotu, kdy doma Zlíňané přivítají poslední Opavu. Celek z Uherského Hradiště se o den později představí v Karviné.

FORTUNA:LIGA, 30. kolo

FK Teplice – Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Klíma – Caletka, Dobrovolný – Adam (video). ŽK: Kodad, Mareš – Jawo, Vraštil. Diváci: 574 (omezený počet).
Teplice: Grigar – Vondrášek, Mazuch, Knapík, Černý – Jukl, Mareček, Kodad (63. Mareš), Fortelný (63. Radosta), Moulis (81. Macej) – Vukadinovič (81. Trubač). Trenér: R. Kučera.
Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov – Janetzký, Vraštil, Janošek (90.+1. Kolář) – Jawo (56. Drame), Poznar, Potočný (84. Procházka). Trenér: Páník.

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 0:1 (0:1)
Branka: 23. Drchal. Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Bureš – Marek (video). ŽK: Divíšek, Havlík, Cicilia, Kohút – Ladra, Matějovský, Drchal, Šimek. Diváci: 705 (omezený počet).
Slovácko: Bajza – Reinberk (21. Divíšek), Kadlec, Hofmann, Šimko (46. Tomič) – Havlík, Daníček – Petržela (62. Navrátil), Sadílek (82. Kohút), Jurečka (62. Cicilia) – Kliment. Trenér: Mucha.
Ml. Boleslav: Šeda – Řezník, Šimek, Jakub Klíma – Douděra, Matějovský (49. Budínský), Ladra (83. Skalák), Dancák, Zmrhal – Drchal (65. Jiří Klíma), Škoda. Trenér: Jarolím.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x