Festival Jeden svět: Projekce na lodi, ve Svitu i v podzemí

Zdroj: Jeden svět Zlín
ZLÍN - Ne jedno, ne dvě ale ČTYŘI promítací místa. Festival Jeden svět přesunul svá promítání do zlínských podniků, která splňují hygienické nároky a navíc projekci nepřeruší ani nepřízeň počasí. Jak to teda bude? Čekají nás 4 projekce ve čtyřech kavárnách a barech, plus jedna afterparty.

Filmové projekce poběží od pondělí do čtvrtka ve zlínských kavárnách a barech. Festival odstartuje projekcí českého snímku Češi jsou výborní houbaři od režisérky Apoleny Rychlíkové ve zlínské džungli Jedním tahem . Hostem promítání budou kameraman dokumentu Petr Racek a slovenský ekofilosof, ředitel Filozofického ústavu Slovenské Akademie věd, Richard Sťahel. Vše zakončí ve čtvrtek film o kapele The Tap Tap , kde hrají a zpívají členové Jedličkova ústavu – lidé žijící s různými druhy diagnózy, ale také s rozličnými povahami a svérázným humorem. Blok 12 se hned po projekci promění zpátky na místo vhodné pro správnou (after)party.

Další místa, kde proběhne promítání jsou kavárna/čajovna Gulliver a loď Bárka. Úterý v Gulliverovi se ponese v duchu slovenské mafie a jejich brutálních taktik na politické scéně v 90. letech s filmem Skutok sa stal . Promluvit přijede samotná režisérka snímku Barbora Berezňáková . Ve středu na lodi Bárka proběhne projekce na Oscary nominovaný snímek Země medu (Honeyland) a krátká cestovatelská přednáška mladého včelařského věd Jiřího Danihlíka.

Lístky na festival je možné si rezervovat online na adrese jedensvetzlin.sebou.cz. Sebou.cz je bezplatná aplikace zlínských vývojářů z Creepy studia , kteří během “korona krize” nezaháleli a vymysleli aplikaci s objednávkovým formulářem pro všechny ty kavárny, restaurace a podniky, které by neměly komu vařit a nalévat.

Na pátek dramaturg Jednoho světa Zlín chystá speciální výběr filmů z platformy Promítej i Ty a online diskuzi. Cílem je nejen ukázat návštěvníkům možnost pustit si kvalitní dokumenty doma, ale také připomenout, že i když jsou opatření zrušená, opatrnost je stále na místě.

Program festivalu Jeden svět

  • pondělí 13.7. / Češi jsou výborní houbaři + hosté: Richard Sťahel, Petr Racek / kavárna Jedním tahem
  • úterý 14.7. / Skutok sa stal + host: Barbora Berezňáková / kavárna Gulliver
  • středa 15.7. / Země medu + hosté: Petr Texl, Jiří Danihlík / loď Bárka
  • čtvrtek 16.7. / Postižení muzikou + afterparty / Blok 12

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x