Festivalová sobota promítne zdigitalizovanou Šíleně smutnou princeznu. Přijede i Václav Neckář

Šíleně smutná princezna. Foto: ZFF
ZLÍN – Také festivalová sobota slibuje ve Zlíně velice zajímavý program. Večer se v Kongresovém centru bude promítat zdigitalizovaná verze pohádky Šíleně smutná princezna za účasti Václava Neckáře, který se ještě předtím představí na červeném koberci a autogramiádě.

Také letos byla do programu Zlín Film Festivalu zařazena speciální projekce, která zcela jistě potěší milovníky české filmové klasiky. V Kongresovém centru se bude promítat obnovená premiéra digitálně restaurované verze hudební pohádky Šíleně smutná princezna režiséra Bořivoje Zemana.

Promítání filmu bude předcházet Červený koberec a autogramiáda Václava Neckáře. O úvod k filmu se postarají moderátoři Šárka Marková a Roman Vojtek.

Režisér Bořivoj Zeman využil v roce 1968 popularity dvou popových hvězd – Heleny Vondráčkové a Václava Neckáře, které obsadil do rolí věčně se škorpícího mileneckého páru. Přímým tahem na bránu je i skutečnost, že hlavní hrdinové mají i stejná křestní jména jako jejich představitelé: princezna Helena a princ Václav.

Moderní švih dodali pohádce výtvarník Neprakta a autor hudby a písní – tehdy dvacetiletý rocker Jan Hammer ml.

CO SI JEŠTĚ NENECHAT UJÍT V SOBOTU 28. 5.?

Den se ŠKODA AUTO (náměstí Míru, 10:00 – 19:00)

Stánek Výzkumu dopravní bezpečnosti, soutěžní kvíz, veselí maskoti ŠKODA Chargie a Kodiaq a další bohatý program.

Červený koberec (nádvoří Kongresového centra, 15:00 hodin)

Setkání s festivalovými hvězdami: Anna Geislerová, Ester Geislerová, Vojtěch Vodochodský, RedgieBeardo, spajKK, Šimon Bilina a delegace k filmu Bigman.

Kristian Kodet – obrazy a grafiky, vernisáž (Galerie pod Radnicí, 16:00)

Malíř a grafik Kristian Kodet patří k nejvýznamnějším představitelům současného českého malířství. Pro jeho tvorbu jsou typické snivé obrazy s tématy očí, žen a milenců. Výstava potrvá do 12. června.

Beseda se streamery spajKKem a RedgieBeardem (zámek Svobody, nádvoří, 17:00)

Co jsou to e-sporty? Věděli jste, že je možné se e-sporty živit? E-sport jako učební obor.

Koncert skupiny Buty (náměstí Míru, 18:00)

Letní kino (Letňák VIVA, 21:30)

Spider-Man: Bez domova – Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x