Festivalový půlmaraton hledá dobrovolníky

Ilustrační foto (Foto: Zlín Film Festival)
ZLÍN - Organizátoři Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2020 hledají zájemce, kteří se společně s nimi zapojí do příprav a realizace letošního závodu. Ten se letos uskuteční v náhradním termínu v sobotu 12. září, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřina Martykánová.

Na dobrovolníky i tentokrát čeká řada zajímavých benefitů.

Již 5. ročník oblíbeného městského běhu je významnou sportovní akcí v regionu a bez pomoci dobrovolníků by nebylo možné jí vůbec zrealizovat. Získat spolehlivé pomocníky však vůbec není snadné. „Kolem sto padesáti lidí potřebujeme v průběhu celého dne, kdy se závod koná,“ uvedl za pořadatele závodu Aleš Zábojník a dodal, že pro dobrovolníky je kromě možnosti podílet se na organizaci atraktivního běžeckého klání připraven i vstup do letního kina během 60. Zlín Film Festivalu, pořadatelské triko, reklamní a dárkové předměty Zlín Film Festivalu a občerstvení v průběhu celého dne.

S ohledem na momentální situaci se letos závod uskuteční za mimořádných hygienických opatření vycházejících z aktuálních nařízení Vlády ČR a Krajské hygienické stanice, které se promítnou také do organizace závodu. „Dobrovolníky na místě vybavíme ochrannými pomůckami, dle momentálních platných předpisů,“ upřesnil Aleš Zábojník.

Do dobrovolnického týmu se může zapojit prakticky kdokoli starší patnácti let včetně studentů. „Práce na závodu je ale tak rozmanitá, že pro každou věkovou kategorii máme uplatnění. Letos bychom však do týmu chtěli získat více pomocníků starších 18 let, a to především kvůli náročné organizaci dopravy,“ doplnil Aleš Zábojník.

Zájemci se mohou přihlásit na e-mailu: dobrovolnici@zlinskypulmaraton.cz nebo prostřednictvím formuláře na https://www.zlinskypulmaraton.cz/dobrovolnici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x