Festivalový půlmaraton mění trasu

foto: Zlín Film Festival
ZLÍN – Organizátoři Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín letos pro účastníky připravili několik novinek. Změní se místo startu i trasa ulicemi města. Akce se uskuteční 12. září v rámci 61. ročníku Zlín Film Festivalu.

Oproti předchozím ručníkům hlavní závod největší běžecké události v regionu letos odstartuje od Kongresového centra ve Zlíně. „O přesunu místa zahájení závodu z náměstí Míru do centra festivalového dění uvažujeme už delší dobu a věříme, že se nám ji letos konečně podaří zrealizovat,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová a dodala, že se změna dotkne běžců na trati čvrtmaratonu, půlmaratonu, tandemu i štafetových běhů.

V 15.00 hodin se tak závodníci vydají dolů po Gahurově ulici, kolem parku Komenského, na jehož rohu odbočí na třídu Tomáše Bati. „Běžci tak budou mít neobvyklou příležitost touto jednosměrnou ulicí přímo v centru Zlína proběhnout v protisměru,“ upozorňuje na atraktivní část trasy Jarmila Záhorová. Závodníci budou dále pokračovat dalším novým úsekem trasy přes Dlouhou, Zarámí, na ulici Vodní na jejímž konci se opět napojí na Dlouhou a již tradiční okruh přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. Pro závodníky čtvrtmaratonu tady závod končí. Běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Rašínovu na Dlouhou a dále stejně jako v prvním kole.

Dále se změní i místo předávky štafet a občerstvovací stanice. Z původního stanoviště v Bartošově ulici se přesune na náměstí Míru.

Do konce července mají zájemci možnost pořídit startovné za zvýhodněné ceny. Od 1. srpna se potom startovné zvyšuje u čtvrtmaratonu na 799 Kč a u půlmaratonu na 899 Kč. Pro čtyřčlenné štafety uhrazené po tomto termínu je cena 2599 Kč, pro dvojice v tandemu 1598 Kč.

V případě nepříznivých epidemiologických podmínek garantují organizátoři stejně jako v minulém roce převedení startovného do následujícího ročníku. „Pokud by případně došlo k posunu termínu či zrušení závodu, startovné automaticky přesuneme do dalšího ročníku. Případně jsme za určitých podmínek schopni individuálně řešit i jeho vrácení běžcům. Běžci tak nemusí mít obavy a čekat s registrací,“ dodala Jarmila Záhorová.

Soušástí filmového půlmaratonu bude také tradiční VIVA rodinný běh na 1400 metrů, který stejně jako v minulých letech odstartuje z náměstí v 11.00 hodin. Závod je určený pro rodiny s dětmi a všechny amatérské běžce, kteří preferují kratší trasy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x