Festivalový půlmaraton: registrace spuštěna

foto: Zlín Film Festival
ZLÍN – Od středy 1. prosince se milovníci běhu mohou přihlásit na 7. ročník Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín 2022. Uskuteční se v neděli 29. května a bude již tradiční součástí doprovodného programu 62. Zlín Film Festivalu.

Oblíbený běžecký závod ulicemi Zlína se v příštím roce bude konat ve standardním termínu Zlín Film Festivalu, a to v neděli 29. května. „Běžci se již nyní mohou registrovat na tratě půlmaratonu i čtvrtmaratonu, a to jednotlivě nebo jako účastníci štafet i tandemového běhu,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu. Upozornila také, že úplně poprvé se závodníci vydají na trať už v 10 hodin dopoledne.

Po letošní dobré zkušenosti zůstane místo startu u Kongresového centra Zlín. „Pro zatraktivnění trasy pro běžce i diváky plánujeme pro sedmý ročník některé její změny, o kterých budeme běžce včas informovat,“ doplnila Jarmila Záhorová.

Registrovat se na jednotlivé tratě běhu je možné na www.zlinskypulmaraton.cz, kde jsou také uvedeny podrobné informace o závodě i aktuálních cenách startovného. Zájemci se mohou hlásit za nejvýhodnějších podmínek až do konce ledna.

Pro nadcházející ročník jsme se rozhodli sjednotit ceny startovného pro jednotlivé běžce bez ohledu na to, jakou trať se vydají. Nejlevnější startovné je nyní ve výši 699 Kč a zaplatí jej běžec půlmaratonu i čtvrtmaratonu, ale také za účast ve čtyřčlenné štafetě nebo v tandemu dvojic,“ vysvětlila Jarmila Záhorová a dodala, že každý závodník v rámci startovného opět získá celou řadu atraktivních benefitů včetně vstupenek na filmové projekce, občerstvení během závodu i po něm nebo nově sportovní čelenku. V případě zájmu si mají možnost závodníci dokoupit i originální ročníkové funkční triko.

Součástí akce bude opět i oblíbený Festivalový VIVA rodinný běh na 1 400 m, který odstartuje ve 14.00 hodin z náměstí Míru. Zúčastnit se jej opět mohou děti, junioři i dospělí, kteří preferují kratší tratě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x