Festivalový půlmaraton startuje už za necelý měsíc. Organizátoři bojují s nedostatkem dobrovolníků

Foto: ZFF
ZLÍN – Nedílnou součástí doprovodného programu Zlín Film Festivalu je každoročně Festivalový půlmaraton, který také letos do krajského města přiláká dvě tisícovky běžců. Největší běžecká akce na Východní Moravě odstartuje v neděli 2. června, organizátoři se však potýkají s velkým nedostatkem dobrovolníků.

Závod, který se stal vyhledávaným právě kvůli festivalové atmosféře, bohatému doprovodnému programu a trati v kulisách baťovského Zlína, s sebou přináší také jistá omezení v dopravě a další opatření, která vyžadují maximální nasazení organizátorů a velký počet dobrovolníků. S jejich náborem však mají letos organizátoři Zlín Film Festivalu nemalé potíže.

V tuto chvíli nám stále chybí více než polovina ze sto dvaceti dobrovolníků, které potřebujeme na pomoc se závodem,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Sehnat dobrovolníky právě na tuto součást festivalového programu je podle Záhorové mimořádně složité, protože kvůli řízení dopravy je nutné, aby alespoň polovina zájemců byla starší 18 let.

Aktivně oslovujeme střední školy a sportovní kluby v kraji a prosíme je o spolupráci při organizaci půlmaratonu. Odměnou jim bude nejen řada benefitů, ale věřím, že i dobrý pocit, že mohli být součástí takovéto velké sportovní akce,“ zdůraznila Jarmila Záhorová.

Hlavní závod odstartuje od Kongresového centra ve Zlíně v neděli v 10 hodin a povede centrem města přes třídu Tomáše Bati, náměstí Míru, autobusové nádraží do továrního areálu. Trasa pokračuje přes Prštné, Rybníky, Čepkov a odtud dále přes nábřeží až na Podvesnou. Závěr okruhu potom po ulici Dlouhé, Vodní a Zarámí až na náměstí Míru před radnici. Pro čtvrtmaratonce a běžce prvního úseku štafety dvojic, respektive druhého úseku klasických štafet, zde závod končí.

V rámci půlmaratonu se již tradičně koná i rodinný běh na 1400 metrů, který startuje v 15 hodin z náměstí Míru. Mohou se jej zúčastnit rodiče s dětmi nebo ti, kteří preferují kratší trasy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x