Festivalový půlmaraton v neděli zastaví dopravu v centru Zlína

Foto: ZFF
ZLÍN – Dopravní omezení čekají řidiče a cestující MHD tuto neděli 2. června ve Zlíně. Důvodem je Festivalový půlmaraton, který se zde poběží v rámci letošního Zlín Film Festivalu. S ohledem na bezpečnost běžců bude před startem na půl hodiny zcela zastavena doprava v centru města, odkláněny budou rovněž linky MHD.

Hlavní závod odstartuje od Kongresového centra ve Zlíně v neděli 2. června v 10 hodin
a povede centrem města přes třídu Tomáše Bati, náměstí Míru, autobusové nádraží do továrního areálu. Trasa pokračuje přes Prštné, Rybníky, Čepkov a odtud dále přes nábřeží až na Podvesnou. Závěr okruhu potom po ulici Dlouhé, Vodní a Zarámí až na náměstí Míru před radnici. Pro čtvrtmaratonce zde závod končí. Běžci půlmaratonu a štafety pokračují do druhého kola.

Z důvodu bezpečnosti samotných běžců i diváků bude v návaznosti na trasu v některých částech centra města po nezbytnou dobu omezena nebo zcela uzavřena doprava a také linky MHD budou odkláněny.

Upozorňujeme motoristy, že od 9:45 do 10:15 hodin bude za asistence příslušníků Policie ČR a Městské police Zlín zcela uzavřen průjezd Zlínem po třídě Tomáše Bati,“ upozornila výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

V této době dojde také k zastavení MHD, cestující tak musí počítat se zpožděním u části trolejbusových nebo autobusových linek.

Také v době mezi 9. až 13. hodinou je třeba počítat na trase závodu s určitými omezeními v dopravě, která se budou týkat také parkování nebo vjezdu a výjezdu do některých oblastí.

Chceme požádat řidiče i obyvatele Zlína o trpělivost a obezřetnost,“ řekla Jarmila Záhorová
a doplnila, že postupné uvolňování omezení bude již od 12:30 hodin.

Doprava na křižovatkách bude v době konání půlmaratonu řízena policisty a dobrovolníky, kteří budou v případě potřeby veřejnosti k dispozici.

Komplikovaná může být také situace s parkováním v centru města. Organizátoři proto doporučují hlavně místním účastníkům půlmaratonu, aby v maximální míře využili pro cestu do centra města MHD.

Po dohodě s Dopravní společností Zlín-Otrokovice může každý běžec, který se prokáže startovním číslem našeho závodu, cestovat 2. června trolejbusy a autobusy MHD bez platné jízdenky,“ doplnila Jarmila Záhorová.

--> --> --> --> -->