Festivalový půlmaraton zpřísňuje hygienická opatření

Ilustrační foto (Foto: Zlín Film Festival)
ZLÍN - Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín 2020 zpřísňuje hygienická opatření a snižuje kapacitu běžců. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřina Martykánová.

Z důvodu aktuálního vývoje situace se organizátoři Festivalového půlmaratonu MONET + Zlín rozhodli upravit celkovou kapacitu závodů pro letošní ročník. Dochází také k  přesunu startu Festivalového VIVA rodinného běhu a změně některých pravidel v organizaci závodu. Akce, kterou pořádá společnost Filmfest společně s Běhy Zlín, se uskuteční v již dříve avizovaném náhradním termínu 12. září 2020.

Plánovaná celková kapacita na tratích půlmaratonu, čtvrtmaratonu a štafetového běhu byla původně pro letošní rok stanovena na 2 000 závodníků. „S ohledem na vývoj situace a na ni navazující hygienická opatření snižujeme celkovou kapacitu sportovního odpoledne na 1 500 běžců,“ oznámila výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová. Registrace je možná výhradně on line prostřednictvím webu www.zlinskypulmaraton.cz, a to do 6. září. Přihlásit se na místě nebude možné. Součástí startovného je i letos řada benefitů včetně personifikovaného startovního čísla, které obdrží pouze běžci přihlášení v termínu do 14. srpna.

Start závodu je v 16.00 hodin a uskuteční se intervalově, v časových rozestupech pro jednotlivé typy závodů. Běžci se jako v předchozích letech vydají z náměstí Míru přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru.

Součástí akce je již tradičně oblíbený Festivalový rodinný běh na 1 400 metrů, jehož titulárním partnerem se letos stala Kovárna VIVA. „Start tohoto závodu jsme se rozhodli přesunout do dopoledních hodin. Místo plánované 14. hodiny tak bude zahájen už v 11.00 hodin,“ uvedla Jarmila Záhorová a dodala, že vyzvednutí startovních čísel bude letos probíhat den předem na náměstí Míru v čase od 15.00 do 20.00 hodin a v den konání závodu od 9.00 do 10.00 hodin. „Účastníky Festivalového VIVA rodinného běhu ze Zlína a okolí prosíme, aby si svá startovní čísla vyzvedli již v pátek 11. září a sobotní čas přenechali těm, kteří do Zlína přijíždějí z delších vzdáleností pouze na jediný den. Bez startovního čísla nebude žádný z běžců vpuštěn na trať,“ doplnila. Kapacita závodu je 800 běžců a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi, junioři nebo ti, co preferují kratší tratě.

Hygienická opatření, která připravují organizátoři v rámci Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín i Festivalového VIVA rodinného běhu, odpovídají momentálně platným nařízením vlády ČR a budou průběžně upravována dle vývoje situace. Přihlášení závodníci o nich budou informováni mailem v týdnu před konáním závodu společně s dalšími pokyny. „Všichni účastníci závodů musí nově také poskytnout písemné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění v období předchozích dvou týdnů, které odevzdají na místě,“ upozornila Jarmila Záhorová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x