Filip versus Petr. Víc než souboj generací

Foto: zlin.cz + KST Zlín
ZLÍN - Opravdu unikátní podívanou slibuje divizní duel stolních tenistů Orla Zlín a "béčka" domácího KST Zlín. V derby utkání by na sebe měli narazit jedineční borci. Výkonnostně, podle dosavadní úspěšnosti v soutěžních zápasech, jsou na tom velmi podobně. Čímž ovšem jejich "stejnost" končí.

Bývalému extraligovému hráči v dresu Frýdku-Místku Petru Polákovi bude letos 69! A jeho soupeř Filip Račák je hošík, považte, jedenáctiletý!!! Jde o veliký talent ze Slopného, jednoho z nejlepších hráčů své žákovské kategorie v republice.

Zatímco mládeneček napíše úlohy, jeho soupeř zajde v přípravě s kamarády na tenis a navečer na jedno dvě pivka.

„Filip je opravdu veliký talent, myslím, že tento zápas je svým způsobem výjimečný, klučina asi už nikdy s tak „předospělým“ hrát nebude,“ směje se Polák, ještě v časech federace dvanáctý hráč československého žebříčku.

Podobné setkání generací nebývají zrovna častá. Ale výlov z historie může být zajímavý.

V roce 2005, kdy pomalu dočasně uvadala hokejová extraligová sláva Vsetína, se na ledě vedle táty Alexeje Jaškina, držitele šesti zlatých medailí, objevil tehdy třináctiletý syn Michail, starší brácha dnes slavného Dmitrije.

Ale k přesgeneračním soubojům má kromě specifických sportů, jako jsou třeba šachy, asi nejblíže právě stolní tenis.

„Vybavuji si, že jsem si zahrál někdy v polovině 80. let minulého století proti třináctiletému Petru Korbelovi. Zatímco tehdy jsem vyhrál, za rok jsem už s týmž soupeřem absolutně neměl nárok, ostatně Petr to dotáhl do světové špičky,“ říká Polákův kamarád Rudolf Pavlíček, donedávna rovněž aktivní stolní tenista.

„Kdybych si měl tipnout, tak bych řekl, že vítězem bude tentokrát ještě Petr, především díky absolutní zkušenosti a schopnosti měnit rytmus hry, ale za rok už bych na něho fakt nevsadil,“ tipuje pan Rudolf.

Utkání, které je svým způsobem mimořádně zajímavé, začíná v herně stolního tenisu KST Zlín na Podvesné v úterý v 18:00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x