Firma HP Tronic obdarovala neziskovky na Zlínsku

foto: Hp-tronic
ZLÍN - Společnost HP TRONIC darovala přes 300 tisíc korun zlínským neziskovým organizacím. Serveru Zlin.cz to za společnost řekla Eva Kočicová.

Částku 300 tisíc korun přerozdělila zlínská společnost HP TRONIC mezi tři neziskové organizace působící ve Zlíně. Zástupci Alzheimercentra, Educa a Handicapu si symbolické šeky převzali na tradičním vánočním setkání, které HP TRONIC pro své zaměstnance každoročně organizuje.

„Uvědomujeme si svůj díl odpovědnosti vůči prostředí a společnosti, kterou spoluvytváříme. Chceme být dobrým sousedem, proto již dlouhodobě podporujeme neziskové organizace na Zlínsku. Současně dáváme prostor našim zaměstnancům, aby oni sami byli v oblasti dárcovství aktivní,“ upřesnil Daniel Večeřa, generální ředitel společnosti HP TRONIC. Zaměstnanci mezi sebou vybrali dalších více než 30 tisíc korun na dobročinné projekty zmíněných organizací.

Z celkové finanční částky společnost HP TRONIC podpoří Středisko rané péče Educo, které od roku 2005 poskytuje odbornou pomoc a podporu rodinám s dětmi se zdravotním znevýhodněním od narození do 7 let. „Rodin s postiženými dětmi každoročně přibývá. Budeme muset naši kapacitu rozšířit. Jen letos jsme obdrželi 55 nových žádostí, přitom kapacita našeho střediska vystačí pro 110 rodin,“ prozradila při předávání Dagmar Machová, ředitelka střediska Educo, které poskytuje terénní sociální služby rodinám s dětmi s mentálním, pohybovým či s kombinovaným postižením nebo dětmi předčasně narozenými.

Druhou podpořenou organizací je zařízení Alzheimercentrum, které se zaměřuje na péči o klienty s Alzheimerovou chorobou a s ostatními typy demencí. Svým klientům poskytuje pobytovou sociální službu s komplexní odbornou péčí. Cílem centra je zkvalitnit život klientům a zpomalit progresi jejich onemocnění.

HP TRONIC přispěje také spolku Handicap, který zajišťuje především sociální a návazné služby jako jsou osobní asistence, dopravní služby, klub dětí a mládeže, sportovní klub, půjčovna kompenzačních pomůcek a základní sociální poradenství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x