Florbalisté Otrokovic na Kladně urvali jednu výhru. Semifinále se za stavu 1:1 na zápasy přesouvá na Štěrkoviště

Foto: Panteři Otrokovice
OTROKOVICE – Florbalisté Otrokovic mohou být po úvodních dvou utkáních semifinále 1. ligy spokojeni. Na horké kladenské palubovce se jim v neděli podařilo zvítězit 2:0 a za stavu 1:1 na zápasy se nyní série přesouvá na Štěrkoviště, kde se bude hrát tuto sobotu a neděli.

V úvodním zápase semifinálové série bylo šťastnější domácí Kladno, které po dvou trefách do prázdné branky v závěru utkání zvítězilo 6:3. První dílčí neúspěch se na Panterech naštěstí nepodepsal a druhý den vrátili domácím porážku poměrem 2:0. Hvězdou utkání se stal brankář Adam Kohút, který pochytal všech 23 střel. Oba góly za Otrokovice pak vstřelil František Vykopal.

Jeli jsme sem s jasným cílem – získat aspoň jeden bod, což se nám podařilo. Zápas se dnes hrál v mnohem vyšším tempu, Kladno hrálo lépe než v sobotu, ale nám se podařilo ten tlak ustát. Kluci hráli na hranici možností, podali skvělý výkon a fantasticky nás podržel gólman. To dnes rozhodlo,“ myslí si trenér Panterů Lukáš Petřík.

Zatímco v sobotním utkání byly střelecky aktivnější Otrokovice, v nedělním se častěji do zakončení tlačil soupeř. Šancí měly oba týmy dost, na první gól se ale čekalo až do času 26:59, kdy si Vykopal počkal na ose hřiště na ideální moment a zavěsil. Stav 1:0 vydržel až do 48. minuty, kdy skákající míček trefil Vykopal k tyči pod ruku brankáře.

Čtyřmi minuty před koncem zápasu odvolalo Kladno gólmana, až na tři vyloučení v závěrečné minutě se už ale nic vážného nestalo a Kohút uhájil čisté konto.

Dnes byla výborná obrana. Na to, kolik bylo na obou stranách šancí, padlo strašně málo gólů. Za nás velká spokojenost, ale musíme se držet při zemi. Nemůžeme očekávat, že bude Kladno dávat v zápasech 0 gólů…“ zhodnotil duel brankář Otrokovic Adam Kohút.

Semifinálová série se nyní za vyrovnaného stavu přesouvá do Otrokovic, kde se bude hrát v sobotu od 18 hodin a následně v neděli od 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x