Florbalisté Otrokovic po 12 letech sestupují ze superligy

Foto: Panteři Otrokovice
OTROKOVICE – Otrokovičtí Panteři záchrannou misi na udržení superligy nezvládli. V Karlových Varech prohráli v šestém utkání série play-down 3:4 po samostatných nájezdech, celou sérii ztratili 2:4 na zápasy a po 12 letech opouští nejvyšší soutěž.

První třetina boje o přímý sestup byla velmi vyrovnaná a podtrhlo to také výsledné skóre, které po dvacet minutách činilo 1:1. Po úvodní siréně se ale do střelecké formy probudili domácí florbalisté, kteří se dvěma trefami Matyáše Velce posunuli do vedení 3:1. To Karlovarští udrželi až do 45. minuty, potom si ale otěže zápasu do svých rukou znovu vzaly Otrokovice a za nerozhodného stavu 3:3 tak duel dospěl do prodloužení.

V tom sice domácí měli obrovskou příležitost ukončit celou sérii, neboť měli k dispozici přesilovou hru, tu ale nevyužili a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V těch byli zručnější domácí, kteří Kohúta překonali ve všech čtyřech pokusech, za Pantery se trefil jen Ležatka s Vykopalem, v první sérii naopak neproměnil Hrabal a ve čtvrté Červenka.

Bojovali jsme. Dokázali jsme se vrátit do zápasu, což bylo asi poprvé v sezóně, kdy jsme měli dvougólové manko. Ale nájezdy jsou va-bank a dneska jsem hlavně já svůj tým nepodržel. Beru to na sebe,“ těžko zadržoval po zápase slzy brankář Otrokovic Adam Kohút, který byl s 22 zásahy zvolen hráčem zápasu.

Během pozápasového rozhovoru hledal těžko slova také trenér Otrokovic Karel Ševčík. „Nechali jsme tam všechno, co šlo. Těžko se hledají slova. Děkuji všem fanouškům, kteří nás celou sezónu podporovali. Dopadlo to jak to dopadlo,“ posteskl si Ševčík, který si postěžoval na výkon rozhodčích.

Teď už to říct můžu – hráli jsme dneska i v situaci, kdy to někdo další na hřišti nedával. Celkově nechápu koncept videí. Video je na to, aby napravilo chybu rozhodčího, a pokud rozhodčí udělá evidentní chybu, je to vidět na videu a ten rozhodčí to stejně nevidí… Poslalo nás to zbytečně do stavu 1:2, ještě jsme navíc museli bránit oslabení. I v závěru nás rozhodčí naprosto necitlivě zase za úplnou hloupost poslal do oslabení. Bojovali jsme dneska se vším, co šlo, nenechali jsme se zlomit a silou vůle jsme to dotáhli do nájezdů. Tam se to bohužel nepovedlo,“ posteskl si trenér Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x