Florbalisté Otrokovic si poradili s Hradcem Králové 3:0 na zápasy. V semifinále 1. ligy vyzvou Kladno

Foto: Tomáš Brčko SportFoto
OTROKOVICE - Až samostatné nájezdy musely rozhodnout o vítězi třetího utkání čtvrtfinálové série mezi Otrokovicemi a Hradcem Králové. Šťastnější v nich byli nakonec Panteři, kteří si výhrou 3:2 zajistili postup do semifinále 1. ligy.

Už to vypadalo, že A-tým Goldea Panthers Otrokovice bude muset nastoupit v Hradci Králové ke čtvrtému zápasu čtvrtfinále. Jenže tři vteřiny před koncem normální hrací doby srovnal stav Martin Ležatka a obrat pak hostující hráči završili téměř dokonalými nájezdy.

Tým se v Hradci mohl spolehnout na mohutnou podporu fanoušků, kteří zaplnili celý autobus,“ informovali Panteři na svém webu.

Ti dlouho sledovali šachovou partii s minimem šancí, především domácí hráči hráli opatrně. Až moc dobře si nejspíš pamatovali deset inkasovaných branek ze druhého zápasu v Otrokovicích, který skončil výsledkem 10:2.

Góly začaly padat až v prostřední třetině v přesilovkách. Hradeckou využil Gregor, vzápětí srovnal ranou z první Vykopal. „Domácí se na začátku třetí části utrhli díky Gregorovi podruhé do vedení a když jsme pak v závěru nevyužili čtyřminutovou početní výhodu, vypadalo to špatně. Záchrana přišla v čase 59:57, kdy Martin Ležatka tečoval do sítě střelu Vykopala,“ popsali vývoj zápasu florbalisté Otrokovic.

V prodloužení pak Panteři sice Hradec přestříleli 6:0, rozhodnout ale musely až samostatné nájezdy. V nich otrokovický brankář Kohút zlikvidoval všechny čtyři hradecké pokusy, oproti tomu Panteři byli až na Červenku v první sérii úspěšní – postupně se trefili Vykopal, Ležatka a Štourač.

Očekávali jsme těžký zápas, Hradci šlo o hodně. Čekali jsme od nich houževnatý výkon, překvapili nás zataženou obranou, se kterou jsme se hodně trápili. Dneska stálo štěstí na naší straně,“ zhodnotil vyrovnaný duel trenér Otrokovic Lukáš Petřík.

Čtvrtfinálovou sérii Otrokovice vyhrály 3:0 na zápasy a mohou se chystat na semifinálové boje s Kladnem, které startují už následující víkend.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x