Florbalisté Otrokovic si připsali první venkovní výhru. Zápas proti Hradci režíroval hattrickem kapitán Gál

Foto: Panteři Otrokovice
OTROKOVICE – Tři výhry ze čtyř zápasů. Taková je dosavadní bilance florbalistů Otrokovic v letošní prvoligové sezoně. Na poslední domácí výhru nad Čelákovicemi navázali Panteři v Hradci Králové, kde i díky hattricku kapitána Ladislava Gála zvítězili 6:3 a v tabulce se posunuli na druhé místo.

Utkání na východě Čech bylo dlouho vyrovnané. První třetina skončila 1:1, v čase 18:00 vyrovnal skóre otrokovický Vykopal. Panterům pak vyšel nástup do prostřední třetiny. Z první střely této části se trefil Gál, který za pár chvil využil chybu domácích v rozehrávce. Domácí ale stačili ještě do pauzy korigovat.

Do dvoubrankového vedení se Panteři utrhli díky přesilovkové kombinaci, na jejímž konci zakončoval svým třetím gólem v zápasu Gál. Poté, co Otrokovice přežily oslabení, přidal pojistku Vykopal. A přestože Hradec ještě snížil, střelou do prázdné brány při power-play domácích pečetil výhru Otrokovic na konečných 6:4 Kopecký.

Při venkovních zápasech máme trochu problémy dostat se do zápasového tempa. Když to nechytneme od začátku, tak se to s námi potom veze, což se stalo i dnes. Soupeř solidně bránil, nám se moc nedařily kombinace a co nám vyšlo, to pochytal gólman,“ zhodnotil utkání hlavní trenér Otrokovic Lukáš Petřík.

Výhra je super, ale ta předvedená hra ještě trochu pokulhává. Hattrick potěší, ale myslím, že máme trochu problém se vstupy do zápasů. Dnes rozhodla naše efektivita v zakončení. My jsem si ty nahrávky dávali trochu lépe. Místy jsme měli trošku víc štěstí, posledních pět minut jsme hráli šest na pět a podařilo se nám soupeře ubránit,“ shrnul rozhodující faktory výhry hráč utkání Ladislav Gál.

K dalšímu utkání první ligy nastoupí Panteři už tento čtvrtek 28. září v 18 hodin, kdy budou na domácím Štěrkovišti hostit v přímém souboji o první místo Ústí nad Labem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x