Florbalisté Otrokovic si vyšlápli na vedoucí Bulldogs a do play-off půjdou nejhůře ze čtvrtého místa

Foto: Panteři Otrokovice
OTROKOVICE - Šestá výhra florbalistů Otrokovic v řadě nemohla být sladší! Ve šlágru 23. kola 1. ligy Panteři v oslabené sestavě porazili v Brně Bulldogs 4:3 gólem v předposlední minutě a lídrovi soutěže tak oplatili listopadovou domácí prohru.

Panteři nastoupili bez dvou nemocných klíčových hráčů Kubíčka s Martinem Ležatkou a poprvé a naposledy vedli v čase 58:34, kdy Ladislav Gál proměnil nájezd a svým 32. gólem v sezóně potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Právě třetí třetina byla nejzajímavější. První vyhráli Buldoci gólem do šatny, ve druhé jsme odpověděli stejnou mincí. V závěrečné pasáži jsme museli dvakrát dotahovat jednogólové manko,“ informovali Panteři na svém webu.

Nejdříve Vykopal smekl pomyslný klobouk ze své hlavy Gálovi, který mu krosem připravil ideální pozici před odkrytou bránou. Vyrovnání zařídil znovu kapitán Gál, který tečoval do sítě Sovjákovo nahození. A rozhodující nájezd si vynutil opět Gál, který jej přetavil v důležitou výhru za tři body.

Byl to vyrovnaný zápas. Hodně se bránilo, byly tam i nějaké breaky. Podle mě rozhodla asi větší disciplína. Hráli jsme zodpovědně a pořád jsme čekali na šanci, která nakonec přišla,“ řekl nejlepší hráč utkání v dresu Otrokovic Ladislav Gál.

Jsme moc rádi za tři body. Jeli jsme sem v trošku okleštěné sestavě, protože nás trápí nějaké nemoci. Kluci to odmakali, za mě to byl hodně dobrý zápas, dobrá příprava na play-off. Zápas byl celou dobu vyrovnaný, Bulldoci nám vždycky odskočili o jeden gól, nám se ale vždy podařilo vyrovnat a to bylo rozhodující,“ zhodnotil duel trenér Panterů Lukáš Petřík.

Otrokovickým patří v tabulce aktuálně 4. místo, ztrátu na čelo však stáhli na pouhé tři body a navíc už teď mají jistotu, že začnou čtvrtfinále doma. Do konce základní části 1. ligy zbývají odehrát jen tři zápasy. Nejbližší duel odehrají Panteři v sobotu v pražském Jižním Městě, kde se od 18 hodin střetnou s předposledním týmem FAT PIPE Start98.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x