Food Truck Festival míří do Zlína

foto: město Zlín, Food Truck Festival
ZLÍN – Už tento víkend ožije zlínské náměstí Míru Food Truck Festivalem, který potěší hlavně milovníky dobrého jídla. Na náměstí bude parkovat přes dvacet trucků, které nabídnou české i zahraniční dobroty. Je libo burger, pizzu, mexické speciality nebo třeba sladké koblížky? Na to všechno a mnohem víc se gurmáni mohou těšit. A kromě dobrého jídla jsou na programu taky doprovodné akce, které doplní několik koncertů.

Na zlínském náměstí Míru bude během soboty a neděle parkovat více než dvacítka food trucků, ve kterých budou restauratéři připravovat lahůdky z české i světové kuchyně. Takzvaný Food Truck Festival ale necílí jen na gurmánské jedlíky, přináší taky zábavný doprovodný program pro celé rodiny.

„Loňský premiérový Food Truck Festival se setkal s kladným ohlasem zlínské veřejnosti. Názory našich obyvatel kopírují aktuální trend oblíbenosti gastronomických akcí spojených se zábavou a jsou pro nás závazné pro pořádání dalších ročníků. Srdečně zvu na druhý zlínský festival dobrého jídla a pití Food Truck Festival všechny Zlíňany. Přijďte si odpočinout a sdílet gurmánské i kulturní zážitky,“ vzkázal primátor města Zlína Jiří Korec.

A na jaké laskominky se návštěvníci mohou těšit? Kuchyně na kolech nabídnou například pečená žebra, burgery ve veganské i bezlepkové variantě, tortilly, sushi, varianty pizzy včetně plněných pizza trojhránků neboli pizzatiny s česnekovým dipem, dále hotdogy, sendviče a další dobroty. Pestrou směsici chutí nabídnou taky stánky se specialitami z Mexika, Řecka, Indonésie, a dokonce pojízdný stánek s mongolskými specialitami.

O požitek z dobrého jídla nepřijdou ani milovníci sladkostí. K mání budou wafle, tvarohové koblížky, domácí zákusky, oblíbené buchtičky s krémem nebo stáčený jogurt. A to vše budete moci spláchnout kávou, pivem, limonádou nebo míchanými drinky.

Kromě gurmánského požitku jsou ale na programu taky doprovodné kulturní akce. V sobotu se zaměří hlavně na mladou generaci. Na podiu se od 14:00 do 18:00 hodin představí kapela z Želechovic nad Dřevnicí s názvem Niemandi a ve večerním čase od 19:30 do 20:30 hodin ovládne náměstí hvězdná show rappera Paulieho Garanda. Neděle bude věnovaná zase rodinám s dětmi. Ti nejmenší se na náměstí setkají se svými kamarády z Tlapkové Patroly. Představení pro děti je na programu od 13:00 do 14:00 hodin. A následovat bude vystoupení kapely Party Leaders.

Během obou víkendových dnů bude navíc připravená relax zóna a skákací hrady. Děti potom ocení malování na obličej, tetovačky, balónky a soutěže. A aby se někdo náhodou v celé té nabídce, jak strávit příjemný čas, neztratil, provede jej celým programem moderátor Ondřej Albrecht.

Zobrazit fotogalerii >>