Forza ševci, jde o hodně. V sobotu na Letné Olomouc

Foto: FB FC Zlín
ZLÍN - Čtyři kola chybějí do konce základní části fotbalové Fortuna ligy. Zlín bude hrát třikrát doma, ani jednou nenarazí na soupeře, kterého by nemohl překonat. První díl rébusu s pracovním názvem Cesta k záchraně se začíná luštit v sobotu, kdy od 15 hodin domácí hostí Olomouc. Těžký zápas s parametry "skoroderby."

Už je to třicet let, co končil své úspěšné působení ve zlínském klubu trenér Petr Uličný.

„No, abych pravdu řekl, mám před utkáním poněkud smíšené pocity, Zlín bych samozřejmě v lize viděl i nadále, je to moje srdcovka, ale samozřejmě jsem Olomoučan, působím v dozorčí radě Sigmy, a tak musím fandit oběma. Body asi víc potřebují domácí ševci, klidně to může být hlavní motivační prvek, každopádně se těším na velice zajímavý zápas, nenechám si jej ujít, to je jasné,“ hlásí v očekávání jeden z trenérských rekordmanů naší ligové soutěže.

Na lavičce Zlína působí o generaci mladší Bronislav Červenka.

„Nehrajeme poslední dobou špatně, ale dostáváme jako první gól, a to je vždy i psychicky velmi složitá situace. Máme jasný cíl, konečně po delší době vyhrát a posílit pozici v dolních patrech tabulky, jakékoliv ztráty teď budou ještě citelnější než dosud. Musíme se koncentrovat, nevypustit jediný souboj, zároveň se vyvarovat jakýchkoliv ztrát a chyb. To, že je v Sigmě cítit určité napětí mezi fanoušky a vedením klubu, je ryze interní věc, fotbalisty mají výborné, bude to pořádný boj,“ má jasno zlínský trenér.

Klub mezitím podepsal víceletou smlouvu s uzdravujícím se Tkáčem, zlepšuje se i zdravotní stav obránce Didiby. Závěr soutěže bude v její základní části nesmírně náročný a úspěchu může napomoci vedle mentálního nastavení také soupiska plná nažhavených a zdravých fotbalistů. Konkurence je v týmu více než slušná.

Ovšem konkurencí je i sobotní hokejové finále play-off mezi Zlínem a Vsetínem. To začíná v 17.30 a zřejmě odebere část fanouškovské základny fotbalistům.

„Je to možné, my ale potřebujeme každý hlas, který nás požene za úspěchem, proto se na fanoušky moc těšíme,“ říká trenér FC Zlín Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x