Fotbal na sněhu? Slovácko jede do Olomouce, Zlín hostí Slavii

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Před pár dny měli fotbaloví správcové stadionů a trávníkáři velký odborný seminář v Hradci Králové. Leckteré poznatky mohou pánové Romanovský v Olomouci a Podmela ve Zlíně využít. Jistě využijí bohatých zkušeností, stejně tak zřejmě umělého vyhřívání zelených ploch. Bude to třeba, čeká se sněhovíkend!

Na Andrově stadionu v Olomouci se ukáže Slovácko. A půjde o třetí místo v tabulce nejvyšší soutěže. Hraje se v sobotu od patnácti hodin.

„Čekám tak jako na našem stadionu v létě velmi náročný zápas, vyrovnanou bitvu dvou týmů, které se dokonale znají, a to včetně trenérů,“ hlásí před odjezdem na Hanou velezkušený kapitán Slovácka Michal Kadlec.

Snad ještě zajímavější zápas zažijí fandové ve Zlíně. 17. kolo uzavře duel domácích FC Zlín s pražskou Slavií, adeptem na titul.

„Musíme si pohlídat případné mezery v našich zadních řadách, jinak půjde o presink, pohyb i víru ve vlastní síly,“ dívá se dopředu trenér ševců Bronislav Červenka.

„V týmu je pořád dobrá nálada, táhneme za jeden provaz, nesmíme tak jako loni na podzim rychle inkasovat, to je špatná cesta,“ pravil jeden z nejzkušenějších Zlíňanů Vukadin Vukadinovič.

„Slavia měla dlouhé cestování z Podněstří, my s tímto faktorem počítáme, snad nám mírně pomůže, ale vše se rozhodne přímo na hřišti,“ dodává k nedělnímu duelu (18.00) trenér Červenka.

Tento zápas bude mít velmi zajímavý doprovodný program.

„Budeme mít strom splněných přání, lidé mohou nosit dárky pro potřebné, ale i třeba pro zvířata. Budeme se snažit získat další dárce kostní dřeně, abychom pomohli nemocnému Matějovi i dalším dětem. Máme připravenu adventní diskotéku, určitě přijďte dříve, těšíme se a navíc můžete pomoci dobré věci,“ láká mluvčí FC Zlín Zuzana Molková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x