Fotbal po fotbale. Nositel dobré nálady Petr John Uličný v plné formě

Petr John Uličný a jeho skupinka na zlínském fotbalu. Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Člověk by ho, coby Olomoučana pravověrného, čekal spíše na ostravské fotbalové řeži mezi Baníkem a "jeho" Sigmou. Jenže Petr Uličný, oblíbený extrenér, v současnosti mimo jiné glosátor a nosič veselé nálady, se objevil ve Zlíně, kde hrála Mladá Boleslav. Vysvětlení bylo nasnadě.

„Jedu s dlouholetým kamarádem a kolegou Mirkem Poláškem z Částkova. Dostal jsem dárek k osmdesátinám,“ ukazuje pěkný demižonek se slivovicí s pusou v úsměvu, jak když nakrojíte meloun. V dobré náladě to hned vysvětluje jeho kamarád Mirek Polášek.

„No tak starý John fakt není, byli jsme ale na oslavách 80 let fotbalu v Částkově, odkud pocházím, proto má ten dárek s osmičkou na začátku.“

Zatímco v Částkově hostovala brněnská Menšíkova jedenáctka a šlo především o zábavu, ve Zlíně bojovala jedenáctka exzlínského trenéra Pavla Hoftycha z Mladé Boleslavi tvrdě o body, nakonec z toho byl po remíze na každé straně jeden.

Až skončily mediální povinnosti, šel bývalý svěřenec Petra Uličného na kus řeči. Kolem celá řada dalších spoluhráčů z doby bezmála před třiceti lety.

Uličný byl králem situace. „Proč jsi dnes nehrál,“ volal třeba na Marka Kuliče, Hoftychova asistenta, muže, který má i reprezentační zkušenosti.

„Mrkni tady na Máru (Matějovského), ten bude hrát nejmíň do padesáti,“ vyzýval Uličný bývalého útočníka nekompromisně k návratu.

Pak následovala společná fotka, konstatování, že Boleslav je jednou z mála štací, kde populární a stále usměvavý Petr Uličný netrénoval a rozloučení ve velmi přátelském duchu. Přesně tak, jak to má být.

Jedinou záhadou sympatického podvečera pak bylo, zdali pan Uličný předá doma v Olomouci demižonek moravského léku své věrné paní Aleně, anebo si jej schová, aby za osm let opravdu stylově slavil kulatiny s osmičkou na začátku. Ale to je ještě času…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x