Fotbal v Bystřici pod Hostýnem slaví. Záchranu v krajském přeboru, ale hlavně 100 let

Plakát k akci. Foto: FK Bystřice pod Hostýnem
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Jako by z nedalekého Hostýna z více než sedmi set metrů nad mořem spadl obrovský balvan. V posledním kole krajského přeboru se domácí fotbalisté zachránili a tak se jim bude odložených sto let (fotbal tu založili v roce 1921) slavit parádně. Oslavy jsou třídenní, dojde na fotbal všech věkových kategorií, přebohatý kulturní program a sportovním vrcholem bude nedělní odpolední (15.00) utkání domácích plejerů ne tak dávné minulosti proti Internacionálům České republiky s řadou výtečných hráčů s ligovou i reprezentační minulostí.

Dlouholetý manažer Klubu fotbalových internacionálů Štěpán Philipp připomíná fakt, že pozoruhodný tým zakládal se Zdeňkem Nehodou už v 80. letech minulého století. Za tu dobu jeho řadami prošlo veliké množství blyštivých hvězd, někteří zůstávají, jiní končí, tým se doplňuje, každopádně má pořád svou kvalitu.

„Do Bystřice se moc těšíme, tradiční oporou bude letos už sedmdesátiletý František Štambacher, přijede Jirka Ondra, který slavil před 40 lety titul s Bohemkou, máme samozřejmě mladší kluky, pořád to hodně umí například Günter Bittengel, Josef Mucha, Richard Dostálek, Jirka Sabou, dnešní ředitel Hradce Králové a moře dalších,“ vypočítává zkušený manažer.

Domácí určitě dají dohromady silný celek, jistě nastoupí i borci, kteří na začátku nového tisíciletí váleli v Moravskoslezské lize, tedy třetí nejvyšší soutěži. Čekají se i posily.

V Bystřici se dnes úspěšně věnují také práci s mládeží, zápasy nadějí budou k vidění především v sobotu, kdy se také utká domácí první tým se sousedy z Hranic.

Speciálními hosty nedělního programu mají být Bohumil Páník, Tomáš Řepka a Radek Drulák, v minulosti nejlepší střelec naší nejvyšší soutěže a také jeden z historicky nejlepších kanonýrů týmu Internacionálů ČR, kteří v neděli přijedou přát vše nejlepší ke stým a vlastně už sto druhým narozeninám fotbalu v městě pod Hostýnem.

Po zápase před vystoupením skupiny Turbo se uskuteční také autogramiáda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x