Fotbal v žáru léta. Shodné výhry Zlína a Slovácka

Foto: FC Trinity Zlín
STARÉ MĚSTO, LANŽHOT - Zatímco běžní smrtelníci chladí těla u vody, fotbalisté obou prvoligových týmů našeho regionu si v pořádném horku otevřeli účet nové sezóny.

Zlíňané si vyjeli na jih, kde bývá ještě tepleji. V Lanžhotě přispěli k oslavám kulaté stovky tamějšího fotbalu. Vyhráli 2:0 a trenér Jelínek mohl pro klubovou televizi hodnotit. Pochválil domácí, své hochy, jichž se prostřídalo celkem osmnáct a k tomu dva brankáři, chválil jen umírněně.

„Měli jsme dobré okamžiky, chtěli jsme vyzkoušet nové hráče, což se povedlo. V brance dostal příležitost Bachůrek, na pravém beku Slávik, vepředu Ghaňan Owusu. Na detailní hodnocení je ještě čas,“ pravil muž mladší o šedesát let než fotbal v Lanžhotě.

Zlín vyhrál 2:0, když si první gól dali po hlavičce Koláře domácí sami, druhou trefu přidal Vukadinovič.

Těžší zápasy už v novém týdnu. V Ostravě – Zábřehu tamní Baník, v Karviné další slezský tým, který sestoupil do druhé ligy.

Slovácko to mělo blíž. Na staroměstském Širůchu vyhrálo podobně jako rival z krajského města. A to nad velmi kvalitním slovenským Trenčínem. Branky: Kalabiška a Polášek. Ukázali se například Kozák, anebo zatím neznámý Merchas Doski, původem z Iráku.

„Na hodnocení je času dost, hráli jsme ale slušně, hlásím docela spokojenost,“ komentoval zápas trenér Josef Mucha.

Další prověrka přijde už v úterý v Rohatci, kde se Slovácko utká se slovenským týmem Zlaté Moravce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x