Fotbal Zlín: radost z výhry, starosti ale nemizí

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Jako by věrný zlínský fanda na snímku ještě před utkáním tušil, jak vždy hodně sledované derby o dočasného krále Zlínského kraje dopadne. Už v duelu s pražskou Slavií ukázali ševci svoji bojovnou tvář a vysokou míru nasazení. A tyhle naprosto nutné atributy jim přinesly společně s výbornými individuálními výkony i kolektivním duchem velecenné tři body v dalším hodně sledovaném utkání s rivalským týmem z Uherského Hradiště.

Znalci museli ocenit už parádní bombu mladého Slončíka, která měla bez nadsázky světové parametry a jen vyděsila bezmocného brankáře Heču. Fotbal je ovšem tak nevyzpytatelný, že místo nádherného gólu v jeho síti hostující golman rozehrál, robustní Cicilia dobře hlavičkoval a bleskurychlý Juroška poslal šikovným průnikem mezi třemi obránci hosty do vedení.

Početní fandové hostů se v kleci (je opravdu nutná?) radovali a ještě přidali na intenzitě povzbuzování, mimochodem až na pár slovních excesů byli stejně jako jejich konkurenti na druhé straně výborní a dodali zápasu šťávu.

Daníčkovo vyloučení pak postupně cítili hosté s ubývajícími silami, domácí trenéři velmi dobře vystřídali, posily Načkebija a Ikugar byly hodně znát a pro Zlín z toho byly tři důležité body. Mimo jiné hráli dokonalý part zkušení Didiba či střelec vítězné branky Vukadinovič, radost byla hledět na mladíky Bužka a Slončíka, ale pochvalu zaslouží úplně všichni. Nasazení a touha po úspěchu nakonec korunovaly obrovskou snahu.

Tribuny v minulém týdnu hned dvakrát aplaudovaly svým hráčům, na podzim to tak nebývalo.

Zlín poskočil v tabulce, ale to, jak na tom Červenkovi svěřenci opravdu jsou, se teprve ukáže. Los je těžký a v poháru čeká Liberec.

Obrovskou radost musel mít po své premiéře na zlínské lavičce po dvanáctizápasovém!!! trestu (snad poučném) asistent Ivo Světlík.

Je-li však něco nepřehlédnutelně neradostného, pak vnější vzhled zlínského stadionu. To není laciná kritika, to je fakt, stačí se podívat na naši fotogalerii, která jen „nakusuje“ problém, o němž se možná mluví, ale moc nekoná. Ale kdoví, třeba se v hlavách radních a teď i spravující společnosti Steza rodí věci… Přinejmenším další kosmetické úpravy by to rozhodně chtělo.

Fotbal totiž v derby zase potvrdil, jak velkým fenoménem a nástrojem spokojenosti lidí krajského města může být.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x