Fotbalisté Fastavu podporují očkování

ZLÍN - Fotbalisté Zlína se zapojili do očkovací kampaně Zlínského kraje. Pro diváky je očkování jedním z nejjednodušších způsobů, jak se dostat zpátky na tribuny.

Regionální informační kampaní chce Zlínský kraj zvýšit zájem obyvatel o očkování proti covidu-19. Letáky v hromadné dopravě, rádiové spoty a videa na sociálních sítích mají vést ke snížení obav z vakcinace. A právě do jednoho takového se zapojili hráči z fotbalového klubu FC Fastav Zlín.

Jedním z propagátorů očkování je například obránce Dominik Simerský, který se chce také nechat naočkovat. Podle jeho slov je to nejrychlejší způsob, jak se vrátit k normálnímu životu. Hrát pro prázdné tribuny bylo navíc demotivující. „Není to příjemné pro nikoho z nás, ale museli jsme to brát tak, jak to je. Byli jsme rádi, že vůbec můžeme hrát. Pokud bude možnost očkování, tak věřím, že lidi do toho půjdou. I to pomůže návratu lidí na tribuny,“ řekl zlínský obránce Dominik Simerský.

Aktuální epidemická situace dovoluje zaplnit 20 % míst na stadionu. Fanoušci musí mít platný negativní test nebo právě potvrzení o očkování. „Je to podle mě nejjednodušší cesta, aby lidi nemuselo chodit před každým zápasem na testy. Díky očkování se můžou dostat na všechny fotbalové zápasy, které se hrají každých čtrnáct dní doma,“ podělil se se svým názorem na očkování generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Výsledný spot bude brzy k vidění na facebookových stránkách Zlínského kraje. Do očkovací kampaně se zapojí také hokejisté PSG Berani Zlín, zástupci Barum rally a lékaři.

Co si o očkování myslí kapitán zlínských fotbalistů Tomáš Poznar, se dozvíte ve videu na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x