Fotbalisté Slovácka zahájili přípravu. Chyběl Holzer, Mihálik i Kalabiška

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - První lehký trénink mají za sebou fotbalisté 1.FC Slovácko. Pod vedením nového trenéra Romana Westa je dnes čekají kondiční testy na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, ve čtvrtek pak vypukne letní příprava naplno.

Na pondělním tréninku se objevili navrátilci z hostování včetně Jiřího Borka a Martina Kudely. S týmem do přípravy nastoupil z B-týmu útočník David Okoromi a obránce Branislav Milanov.

Naopak někteří hráči měli individuální trénink nebo byli z prvního tréninku uvolněni, podobně jako Jan Kalabiška, který odešel do Pardubic. Chyběl rovněž Daniel Holzer a Ondřej Mihálik, o jejichž dalších krocích se podle vedení klubu rozhodne v následujících dnech.

Samozřejmě víme, že fanoušky nejvíce zajímají pohyby v kádru. I když teď několik hráčů odešlo, anebo nechtěli v našem klubu pokračovat, tak ve spolupráci s realizačním týmem pracujeme na vhodném doplnění týmu,“ ujišťuje sportovní ředitel 1.FC Slovácko Veliče Šumulikoski.

Hráči Slovácka mají za sebou třítýdenní volno, během kterého plnili jen krátký individuální plán. První trénink byl proto spíše seznamovací.

Trénink byl koncipován tak, aby nebyl úplně náročný, protože máme v úterý a ve středu kondiční testy, tak aby jejich výsledky byly relevantní. Ve čtvrtek to pak vypukne naplno, kdy máme ve čtvrtek, pátek a v sobotu dvoufázové tréninky a nabírání kondice nás čeká i v příštím týdnu, kdy nás čekají čtyři dvoufázové dny, kde bude více běžeckých tréninků, více silových tréninků, ale i tréninky na hřišti,“ přiblížil start přípravy trenér Roman West.