Fotbalisté Zlína hlásí první posilu. Z Ostravy přivedli bojovníka Filla

Fotbalisty Zlína posílil zkušený krajní obránce či záložník Martin Fillo. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína začali s tvorbou týmu pro příští prvoligovou sezonu. Vedení Fastavu se na spolupráci dohodlo s Martinem Fillem. Zkušený pětatřicetiletý krajní záložník či obránce přestoupil na Letnou z Ostravy, s Ševci podepsal dvouletou smlouvu.

Jsem rád, že mi ji Zlín nabídl. Poslední zápasy v Baníku už jsem nehrál tolik, jak bych si představoval. Pak přišla nabídka ze Zlína, sedl jsem si s vedením i trenérem a rozhodl jsem se, že do toho půjdu,“ říká na klubovém webu nová posila Fastavu.

Ve Zlíně znám spoustu hráčů, se kterými jsem hrával, což pro mě znamenalo taky velkou roli. Těším se jak na nové město, tak na lidi v klubu nebo spoluhráče. Je to nová výzva a taky můj další milník. S manželkou jsme to počítali a nyní se budeme stěhovat během mé fotbalové kariéry již po třinácté,“ přiznal s úsměvem.

Zkušený fotbalista s profesionálním fotbalem začal v Plzni. V roce 2008 zamířil do Norska, odkud se po třech letech vrátil zpátky na západ Čech. V dresu Viktorie získal dva mistrovské tituly, zahrál si s ní v Lize mistrů proti Barceloně nebo AC Milán.

Následovně putoval po hostováních. Vystřídal Mladou Boleslav, Příbram a anglický Brentford. V roce 2015 se přesunul do Teplic, kde si jej vyhlédl Baník Ostrava. Po čtyřech sezonách zase mění dres. „Bylo super být po čtyři sezony součástí klubu, jako je Baník. Ale teď je čas na novou výzvu. Chtěl bych poděkovat všem, se kterými jsem měl tu čest v Baníku spolupracovat, děkuji vedení klubu v čele s panem majitelem Brabcem a samozřejmě fanouškům za skvělé zážitky. Baník zůstane navždy v mém srdci,“ dodal Fillo při loučení s Bazaly.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x