Fotbalisté Zlína hráli v Teplicích bez branek, díky skóre nejsou poslední 

Fotbalisté Zlína (bílé dresy) přivezli z Teplic alespoň bod. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína na první výhru sezony stále čekají, ale domů se s prázdnou z Teplic nevracejí. Na severu Čech se jim povedlo vyválčit bod za remízu 0:0. Utkání nabídlo několik šancí na obou stranách, ale duelu vládli gólmani.

V patnácté minutě rozehrávali domácí přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů. Trubač to zkusil přímo na branku, ale jeho střele chyběla razance a Rakovan si svou tyč pohlídal. O tři minuty později to byli na druhé straně zase ševci, kdo z podobného místa rozehrával přímý kop. Bartošák to zkusil svou levačkou, ale jeho střela šla kousek mimo.

Ve 29. minutě se dostal za obranu Žák, hnal se za míčem, ale Rakovan stihnul vyběhnout a na hranici velkého vápna byl o chvíli dřív než teplický hráč, čímž celou rodící se šanci zachránil. O tři minuty později Rakovan ševce opět zachraňoval. A byl to znova Žák, který vyhrál osobní souboj a byl tváří v tvář gólmanovi ševců. Ten ale vyběhnul, zmenšil střelecký úhel a balón vyrazil.

Chvíli poté měli příležitost také ševci. Ve vápně se dostal ke střele Fillo, ale trefil jen bránícího hráče před brankou Muchy. Uteklo pár minut a obrana domácích měla opět potíže. Po zmatcích v pokutovém území se nakonec do zakončení dostal Jawo, ale také trefil jen bránícího hráče. První poločas, který příliš vzrušujících momentů nepřinesl, skončil výsledkem 0:0.

V 56. minutě se domácí dostali do velké šance, ale rozhodčí ji nakonec přerušil kvůli ofsajdu. O minutu později hlavičkoval ve vápně Gningue a jeho pokus šel jen kousek nad břevno. Hned poté ale měli příležitost také ševci. Z vrcholu šestnáctky pálil Fillo a jeho ránu srazila obrana na roh. V 62. minutě pálil z první po přihrávce kousek před malým vápnem Trubač a jeho zakončení skončilo jen kousek mimo vzdálenější tyč.

V 65. minutě rozehrával Bartošák standardku ze strany. Načechral krásný centr na zadní tyč, kde si na míč naběhl Fillo, vypálil z první a Mucha musel jeho nepříjemnou střelu vyrážet. Utekly dvě minuty a byl to opět Fillo, kdo velmi podobně zakončoval po centru Jawa. I tentokrát byl ale Mucha ve střehu.

A rázem šla šance za šancí. Pro změnu byla k vidění příležitost na druhé straně. Urbanec přetlačil obránce, dostal se ve vápně do zakončení, ale Rakovan skvěle zasáhl a vyrazil jeho střelu na roh. V 75. minutě natáhl k ráně z dálky Janetzký a jeho dělovka zamířila kousek vedle. V 90. minutě vystřelil zpoza šestnáctky Dramé, ale jeho ránu do středu branky si Mucha pohlídal. Ševci se tak s Teplicemi rozešli s bezbrankovou remízou.

Další zápas sehrají už v úterý doma proti Pardubicím.

FORTUNA:LIGA, 5. kolo –

FK TEPLICE – FC TRINITY ZLÍN 0:0

Rozhodčí: Nehasil – Vlček, Volf – Štěrba (video). Žluté karty: Vondrášek – Janetzký. Diváci: 2763.

Teplice: Mucha – Vondrášek, Kučera, Hybš – Urbanec, Mareček, Jukl (86. S. Dramé), Hyčka (84. Procházka) – Trubač – Gning, Žák (64. Kodad). Trenér: Jarošík.

Zlín: Rakovan – Reiter, Kolář, Procházka, Bartošák (72. Vukadinovič) – Hlinka – Fillo (84. Y. Dramé), Hrubý (90.+2 Simerský), Janetzký, Čanturišvili – Jawo (90.+2 Kovinič). Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x