Fotbalisté Zlína i Slovácka v přípravě zvítězili bez obdržené branky 

Fotbalisté Zlína (bílé dresy) ve středečním přípravném zápase zdolali druholigový Vyškov 3:0. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Zlína neprohráli ani ve čtvrtém letním přípravném zápase. Svěřenci trenéra Jana Jelínka ve středu na Vršavě zdolali druholigový Vyškov a udrželi dosavadní neporazitelnost. Góly favorita zaznamenali Jawo, Fantiš a Chwaszcz.

„Každá výhra těší, obzvláště když je s nulou, ale v téhle fázi jde především o kondiční stránku, výsledky v přípravě nejsou důležité. Sestava rotuje, mixuje se, proto je mi to celkem jedno,“ uvedl po utkání zlínský trenér Jan Jelínek.

První půlka se mu líbila víc. „Měli jsme v ní hru víc pod kontrolou, byť bych si představoval ještě lepší akce v poslední třetině hřiště. Sice jsme kombinovali, ale do šestnáctky bychom se měli tlačit daleko víc,“ hodnotil.

V první šanci zápasu se ocitl Drame, ale jeho navedení z poloviny hřiště střelou z hranice pokutového území v gól neproměnil.

Úvodní branky jsme se dočkali ve 28. minutě, když rohový kop Bartošáka proměnil v gól hlavičkující Jawo. Ten byl na hřišti po střídání teprve pár vteřin – 1:0.

Vzápětí vysunul Janetzký za obranu Didibu, který míč sklepl pod sebe na dobíhajícího Fantiše, jenž ve skluzu navyšoval do prázdné brány na 2:0.

V úvodu druhé půle vybídl Jawo ke skórování Chwaszcze, jeho lob ale brankář reflexivně vychytal.

Na opačné straně pohotově vychytal Moučku z malého vápna Dostál. Vzápětí rovněž hlavičku po rohovém kopu.

Zlepšený výkon hostujícího celku přinesl několik zakončení na zlínskou bránu, ale Vyškovští stříleli buď vysoko nad, nebo si s hlavičkou poradil opět brankář Dostál.

Na konečných 3:0 pečetil minutu před koncem utkání Chwaszcz po adresném centru Reitera a zlínský útočník na zadní tyči míč uklidil k levé tyči.

„Ve druhé půli se hra vyrovnala. Vyškov se dostával taky k nám do šestnáctky. Kluky chválím za návraty, že jsme to vzadu udrželi s nulou, ale kombinace nám až na nějaké tři slušné akce ve druhé půli vázla. Z naší strany už to bylo slabší,“ uznal Jelínek.

Fotbalisté Zlína v dalším přípravném duelu vyzvou slovenský Trenčín. Na Vršavě se hraje od jedenácti hodin.

V pondělí pak ševci odjíždějí na pětidenní soustředí do Velkých Karlovic.

SLOVÁCKO JENOM VÍTĚZÍ

Slovácko zvítězilo i ve čtvrtém přípravném zápase, když si poradilo s Třincem, který porazilo 2:0 díky trefám Levina a Petržely.

„V zápase s Třincem jsme opět prostřídali všechny hráče. Celkově to byl bojovný zápas. Na posledních dvaceti, třiceti metrech jsme měli získávat více míčů, v ofenzivě jsme měli předvést více kvality. V koncovce jsme nebyli přesní, situace jsme neřešili dobře. Druhý poločas už byl od nás lepší. Klidně jsme mohli vstřelit více branek. Bohužel řešení situací ve finální fázi není dobré. Na tom musíme zapracovat,“ uvedl asistent trenéra Slovácka Josef Mucha.

Celek z Uherského Hradiště od prvních minut určovalo tempo hry, ale v úvodu utkání chyběla hráčům přesnost v koncovce.

Ve 24. minutě se již fanoušci Slovácka mohli radovat. Kadlec si potáhl míč po levé straně a poslal centr do pokutového území, kde číhal na zadní tyči Brandner, který mohl zakončovat, ale poslal míč na Levina, který otevřel skóre utkáni.

Slovácko bylo i v dalším průběhu první půle aktivní a fanoušci odměnili potleskem zakončení Petržely, Šašinky i střelu Havlíka a lob Brandnera, ale skóre se již neměnilo.

Naopak po změně stran se skóre měnilo již ve 49. minutě, když Patrik Brandner zatáhl míč po levé straně a centrem na zadní tyč vybídl ke skórováni Milana Petrželu, který se nemýlil.

Své umění musel předvést i gólman Borek, který po chybě v defenzivě Slovácka včasným vyběhnutím zlikvidoval samostatný únik Juřeny.

Na druhé straně nejprve Srubek orazítkoval brankovou konstrukci a následný závar a zakončení Šuvalija skončilo těsně vedle.

V závěru mohl skórovat Kozák, následně hlavou minul i Vecheta a svou šanci neproměnil ani Polášek.

Přípravný fotbal –

FC Trinity Zlín – MFK Vyškov 3:0 (2:0)

Branky: 28. Jawo, 31. Fantiš, 89. Chwaszcz


Rozhodčí: Volek – Podaný, Dohnálek


Diváci: 200


Zlín 1. poločas: Bachůrek – Fillo, Kolář (28. Simerský), Procházka, Bartošák – Drame (28. Reiter), Didiba, Janetzký, Číž (28. Jawo) – Bobčík, Fantiš.


Zlín 2. poločas: Dostál – Reiter, Procházka (46. Kolář), Simerský, Číž – Jawo, Fantiš (46. Bobčík), Kulíšek, Vukadinović, Drame – Chwaszcz.

1.FC SLOVÁCKO – FK Třinec 2:0 (1:0)

Branky: Levin, Petržela

Sestava 1.FC SLOVÁCKO: Nguyen (46. Borek) – Kalabiška, Daníček (46. Šuvalija), Kadlec (46. Hofmann), Šimko (59. Srubek), Holzer (59. Kozák), Havlík (59. Trávník), Levin (59. Polášek), Petržela (59. Juroška), Brandner (59. Vecheta), Šašinka (46. Kohút)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x