Fotbalisté Zlína mají další posilu z Ostravy

Fotbalisty Zlína posílil sedmadvacetiletý záložník Robert Hrubý z Baníku Ostrava. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína získali druhou letní posilu. Dres Fastavu bude v nové sezoně FORTUNA:LIGY nosit také Robert Hrubý. Sedmadvacetiletý záložník stejně jako Martin Fillo přichází na Letnou z Baníku Ostrava, naposledy ale hostoval v Jablonci.

Jelikož však severočeský tým nevyužil předkupního práva, vrátil se odchovanec pražské Slavie zpět do Ostravy, kde si jej vyhlédl právě Zlín, který projevil zájem získat hráče na přestup. „A poměrně rychle jsme sladili oboustranné představy o transferu. Robertovi přejeme hodně štěstí v novém týmu a samozřejmě děkujeme za odvedenou práci pro Baník,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

Vedení zlínského klubu před sezonou nezahálí. Po příchodu Martina Filla a podpisu smluv s Václavem Procházkou a Martinem Cedidlou přivedlo druhou letní posilu.

O Roberta jsme hodně stáli, měl by být důležitým článkem záložní řady. Jeho styl hry je hodně důležitý pro přechod do útočné fáze. Máme radost, že jsme jeho příchod dotáhli,“ těší generálního manažera Fastavu Zdeňka Grygeru.

Sedmadvacetiletý záložník Robert Hrubý je odchovancem Slavie Praha, ve které prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Do české nejvyšší soutěže poprvé naskočil v únoru 2014 v duelu proti Sigmě Olomouc. Za tři sezóny odehrál 41 ligových zápasů, poté se přesunul na hostování do ostravského Baníku.

Po jeho konci následovalo půlroční hostování v Teplicích, na konci roku 2016 se stal kmenovým hráčem Baníku Ostrava. Po třech letech v Baníku strávil poslední sezónu na hostování v Jablonci, kde pod trenérem Radou odehrál 26 zápasů, vstřelil 3 branky a připsal si 4 asistence.

Hrubý prošel mládežnickými reprezentacemi. Dva starty zaznamenal i za seniorskou reprezentaci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x