Fotbalisté Zlína na úvod přípravy remizovali s Líšní. Conde neproměnil penaltu

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) na Vršavě hráli s Líšní nerozhodně 2:2. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína na úvod pětitýdenní zimní přípravy remizovali s druholigovou Líšní 2:2. Hosté z Brna šli v sobotním zápase dvakrát do vedení, ševci ale dokázali na branky Málka a Vlacha odpovědět, když nejprve srovnal Hrdlička, v 85. minutě se pak trefil další mladík Tkáč.

Domácí mohli i vyhrát, ale Conde čtvrt hodiny před koncem neproměnil penaltu a rána Tkáče se otřela o břevno.

„Jsem rád, že jsme zápas dotáhli alespoň do remízy, protože prohrát jsme si nezasloužili. O výsledek ale nešlo, zápas měl hlavně kondiční účel,“ uvedl po utkání zlínský trenér Jan Jelínek.

Mladý kouč tým na začátku přípravy rozdělil na dvě jedenáctky. Domácím scházeli brankář Rakovan, kapitán Poznar, Fillo, Dramé a Jawo.

„Druhý poločas se mi po herní stránce líbil podstatně víc, ale zase jsme nevyužili převahu. Vpředu jsme to řešili až na ten vyrovnávací gól špatně,“ prohlásil Jelínek.

„Jsme v nějaké fázi přípravy, za sebou opravdu máme hodně běhání. Zápas ale splnil očekávání, vyrovnané utkání mělo spíš kondiční charakter. Narazili jsme na kvalitního soupeře, který nám nedal vůbec nic zadarmo, o čemž svědčí i nerozhodný výsledek,“ míní stoper Fastavu Zlín Václav Procházka. „Čekali jsme, že to bude silný soupeř, což se potvrdilo. Líšeň hrála fakt dobře. Držela i balon, který jenom nenakopávala. Hosté věděli, co chtějí hrát, což předvedli,“ dodal Procházka.

Ševci budou i ve druhém týdnu přípravy hlavně nabírat kondici. Příští sobotu se představí v Brně, kde se utkají s rovněž druholigovou Zbrojovkou.

Přípravný fotbal –

FC Fastav Zlín – SK Líšeň 2:2 (1:1)

Branky: 31. Hrdlička, 85. Tkáč – 9. Málek, 80. Vlach

Rozhodčí: Zaoral – Paták, Pochylý

Diváci: 150

Zlín:

1. poločas: Šiška – Pafka, Kolář, Simerský, Slovák – Hrdlička, Vraštil, Hrubý, Janetzký, Čanturišvili – Bobčík

2. poločas: Dostál – Cedidla, Kulíšek, Matejov, Matejov – Reiter, Conde, Hellebrand, Tkáč, Nečas – Fantiš. Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x