Fotbalisté Zlína nezvládli souboj s Olomoucí, doma inkasovali čtyři góly

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) doma v sobotu podlehli Sigmě Olomouc 1:4, foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Po dvou úspěšných zápasech znovu vyšli bodově naprázdno.

Fotbalisté Zlína v lize neuspěli proti Olomouci, moravskému rivalovi na Letné podlehli 1:4. Výsledek neodpovídá dění na trávníku, ševci nebyli o tolik horší, za Sigmou ale zaostali v produktivitě. Hosté dali z pěti střel čtyři góly, hráči Fastavu se prosadili jenom jednou.

„Výsledek je pro nás obrovsky krutý. Nevím, jestli zápas směřoval k tomu, abychom obdrželi čtyři branky, ale hosté byli velice produktivní. Vpředu měli větší kvalitu, vyhráli zaslouženě,“ uznal trenér Zlína Jan Jelínek.

Skóre utkání otevřel ve 34. minutě Zifčák. Na začátku druhé půle navýšil vedení hostů Daněk, ale Zlínu se po chvíli povedlo díky brance Hrubého snížit. Pak už se prosazovala jen Sigma. Na konečných 1:4 upravili střídající Hála a Vaněček.

„Zápasy, ve kterých dotahujeme, nám moc nejdou. Vždycky potom hrajeme dost otevřený fotbal a soupeř nás trestá z brejků. Věděli jsme, že Olomouc má šikovné útočníky, záložníky, že hodně využívá kolmé přihrávky za obranu. Na to nás trenéři upozorňovali, bohužel v zápase se to stalo asi čtyřikrát a třikrát jsme z toho inkasovali. Je to jenom naše chyba, protože jsme o tom věděli a nepohlídali si to,“ uvedl stoper Fastavu Václav Procházka.

Ševci prohráli potřetí v sezoně a podruhé na svém hřišti. Hanáci, kteří mají k dobru odložený zápas na Slavii, poprvé v sezoně naplno bodovali venku. „Důležité bylo, že jsme si udrželi produktivitu. Zásadní věc, na které jsme pracovali byla pevnost defenzivní linie, a to se také povedlo vylepšit. Zlín měl šance, ale spíš po našich ofenzivních chybách, kdy jsme lehkovážně ztratili míč a podobně. Kluci to zvládli velmi dobře. Nebylo to jen o obranné čtyřce, ale o defenzivní činnosti celého mužstva,“ pochvaloval si olomoucký trenér Václav Jílek.

FORTUNA: LIGA, 5. kolo

Fastav Zlín – Sigma Olomouc 1:4 (0:1)

Branky: 56. Hrubý – 34. Zifčák, 51. Daněk, 79. Hála, 85. Vaněček. Rozhodčí: Julínek – Mokrusch, Hrabovský – Pechanec (video). ŽK: Procházka, Conde, Hlinka – Breite. Diváci: 2843.

Zlín: Rakovan – Fillo, Procházka, Kolář, Vraštil – Hlinka, Conde (80. Janetzký) – Reiter (46. Hrubý), Dramé, Fantiš (80. Čanturišvili) – Poznar. Trenér: Kalivoda.

Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek (73. Zahradníček), Breite, González (63. Sedlák), Daněk (63. Vaněček) – Zifčák (73. Hála), Růsek (83 Vepřek). Trenér: Jílek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x