Fotbalisté Zlína po 30 zápasech zvítězili venku. V Pardubicích jim pomohla hrubka gólmana

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) vyhráli v Pardubicích 2:1 a jsou o kousek blíž záchraně. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína ve třetím kole ligové nadstavby zvítězili 2:1 na hřišti předposledních Pardubic a z posledního místa ztrácejí už jen bod na barážové příčky. Důležitou bitvu rozhodl v 86. minutě premiérovou trefou v ročníku hostující Antonín Fantiš, jenž po přetaženém centru Dramého využil hrubé chyby domácího gólmana Nity a z úhlu trefil hlavou odkrytou bránu.

„Nevím, jestli to bylo instinktem nebo něčím jiným, ale věřil jsem, že ten balon může skončit za ním. Z mého pohledu se trošku snesl. Nevím, jestli Nita věděl, že tam jsem, ale já byl připravený. Šlo o to, že jsem byl ve velkém úhlu. Naštěstí to tam spadlo,“ radoval se hrdina utkání.

Ševci vyhráli venku v nejvyšší soutěži po 30 zápasech a poprvé od 28. srpna 2021, kdy uspěli v Liberci. Pardubice zdolali podruhé v sezoně a oplatili mu únorovou porážku 1:2 ze stejného stadionu.

„Jsem samozřejmě rád, že jsme udrželi šanci na záchranu. Byl to klíčový zápas, vítězstvím jsme si strašně pomohli. Po minulém zápase v Teplicích jsme byli zklamaní z průběhu, po kterém jsme prohráli, dnes jsme naopak měli štěstí. Možná nám to vrátil ten nahoře,“ uvedl hostující kouč Pavel Vrba.

Zkušený trenér ocenil výkon protivníka. „Pardubice hrály velice dobře, ve středu pole byly kombinačně silnější, důraznější. My měli dobře postavenou obranu a v koncovce jsme měli štěstí,“ dodal.

Před fotbalisty Zlína jsou poslední dva zápasy nadstavbové části. Už ve středu doma na Letné přivítají v předstihu zachráněnou Ostravu, za týden se představí v Brně, kde vyzvou Zbrojovku.

FK Pardubice – Trinity Zlín 1:2 (1:1)

Branky: 25. P. Černý – 36. Balaj, 86. Fantiš. Rozhodčí: D. Černý – Nádvorník, Hájek – Zelinka (video). ŽK: Pikul, Kováč (trenér) – Didiba, Kolář, Balaj. Diváci: 4420.

Pardubice: Nita – Icha (89. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal – Sychra (70. Helešic), Hlavatý (89. Huf), Janošek, Pikul (81. Vacek) – P. Černý (70. Krobot). Trenér: Kováč.

Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák (63. Reiter) – Didiba, Janetzký – Vukadinovič (79. Dramé), Slončík (63. Hrubý), Fantiš (90. Silný) – Balaj (90. Kovinič). Trenér: Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x