Fotbalisté Zlína přehráli Bohemians 4:1, poprvé v lize skóroval talent Slončík

Záložník Zlína Robert Hrubý (ve žlutém dresu) při zápase proti Bohemians 1905. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN - Poslední domácí utkání základní části přineslo na Letnou radost a tři body. Fotbalisté posledního Zlína zvítězili ve 29. kole první ligy nad Bohemians 1905 4:1 a oživili šanci na záchranu. Poprvé v nejvyšší soutěži se střelecky prosadil záložník Tom Slončík, který se trefil hned dvakrát, další góly Moravanů přidali Vukadin Vukadinovič a Robert Hrubý. Za hosty snižoval střídající David Puškáč.

Ševci v nejvyšší soutěži vyhráli po třech porážkách, na patnácté Pardubice před nedělním závěrečným kolem základní části dál ztrácejí tři body. 

„Kdybychom dnes zápas nezvládli, byla by naše situace hodně složitá. Ale uhráli jsme důležité tři body, fotbal to nebyl špatný, soupeř nás zatlačil po našich gólech a podle mě rozhodl třetí gól. Pak jsme dostali prostor a dali i čtvrtý gól. Je to pro nás hodně důležité, čeká nás Boleslav a jakýkoliv bodový zisk by byl pro nás povzbuzením do nadstavby,“ říká trenér Zlína Pavel Vrba.

Jeho tým se z ligové výhry radoval teprve podruhé z posledních deseti utkání. Pražané prohráli podruhé za sebou o tři góly, přesto udrželi čtvrté místo s dvoubodovým náskokem na páté Slovácko.

„Hodnocení je jednoduché, když inkasujete čtyři branky, nemůžete hovořit o dobrém výkonu. Hodně určující byla první branka v naší síti, do té doby jsme byli opticky lepší, ale chyběly tam emoce. Vypadalo to, jakože jsme si přišli jen zahrát. Dnes bylo všechno špatně, nebyl jsem spokojen s ničím, nehodlám to akceptovat, ztrácíme si tak kredit, který jsme si vybudovali. Pokud hráče svazuje nějaká představa o Evropě, tak o ní přestaňme snít. S takovou by bylo lepší Evropu nehrát, akorát bychom si tam udělali ostudu,“ zlobil se kouč Bohemky Jaroslav Veselý.

Klokani v nejvyšší soutěži prohráli ve Zlíně po dvaceti letech a devíti duelech.

FORTUNA:LIGA, 29. kolo –

FC Trinity Zlín – Bohemians Praha 1905 4:1 (1:0)

Branky: 31. a 90.+4. Slončík, 53. Vukadinovič, 71. Hrubý – 68. Puškáč. Rozhodčí: Černý – Hájek, Dresler – Adámková (video). ŽK: Hlinka, Kozák, Procházka, Cedidla – M. Dostál. Diváci: 3133.

Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka – Hlinka (60. Didiba), Hrubý – Vukadinovič (85. Reiter), Slončík, Fantiš (73. Dramé) – Kozá (85. Balaj). Trenér: Vrba.

Bohemians: Jedlička – Hůlka, Křapka (63. Drchal), Vondra – Köstl (46. Kovařík), Beran, Jindřišek (46. Jánoš), M. Dostál – Matoušek (79. Necid), Hála – Prekop (46. Puškáč). Trenér: Veselý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x