Fotbalisté Zlína přetlačili Pardubice 2:1 a slaví první ligovou výhru sezony

Fotbalisté Zlína Slaví výhru nad Pardubicemi. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN – Konečně se dočkali. Fotbalisté Zlína zdolali v šestém kole první ligy Pardubice 2:1 a poprvé v sezoně nejvyšší soutěže vyhráli. Nejprve poslal ševce do vedení vlastní brankou Hlavatý. Pardubicím se ale povedlo v druhé půli vyrovnat, když se prosadil Sychra. Vítěznou branku v 73. minutě zařídil střelou z dálky Robert Hrubý. Krátce po ní byl vyloučen hostující Matěj Helešic.

U pardubického týmu tak nevyšla premiéra Pavlu Němečkovi, který den před utkáním v roli dočasného kouče vystřídal odvolané dlouholeté trenéry Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného. Východočeši zůstali na posledním místě tabulky se třemi body.

„Jsem rád, že jsme to zvládli. Bylo nám jedno jak to uděláme, ale potřebovali jsme, aby tři body zůstali doma, což se nám povedlo. Stěžejní bylo, že kluci i přes nepřízeň některých fanoušků na hlavní tribuně velmi rychle zareagovali na inkasovanou branku a dali druhý gól,“ prohlásil zlínský trenér Jan Jelínek.

První půle toho fanouškům mnoho nenabídla. Pardubice byly překvapivě aktivnější, k pořádnému zakončení se ale do přestávky nedostaly. Ševci se v poli trápili, přesto dvakrát krátce za sebou zahrozili. Hlavičkující Jawo ani Hrubý ale po centrech ze stran neuspěli.

Zlínu pomohl až vlastní gól Hlavatého ve 38. minutě. Hostující středopolař míč smolně usměrnil do vlastní sítě po přihrávce Reitera.

Moravané mohli v úvodu druhé půle soupeři odskočit, ale šance Čanturišviliho ani hlavička či lob Jawa se neujaly.

Pardubice byly blízko vyrovnání v 63. minutě, kdy po standardní situaci Hlavatého mířil těsně vedle stoper Hranáč.

Hosté se dál hnali za vyrovnáním, protivníka tlačili. Šanci kapitána Černého ještě zmařil domácí brankář Rakovan, kterého ale v 70. minutě po úniku překonal Sychra a bylo to 1:1. Pro dvacetiletého pardubického záložníka to byla vůbec první branka v nejvyšší soutěži.

Ševci se po direktu rychle otřepali, vzali si vedení zpět. Z osmnácti metrů se přesně k tyči trefil záložník Hrubý a domácí znovu vedli.

„Se svým výkonem nejsem moc spokojený, určitě je co zlepšovat. My jsme ale potřebovali urvat první vítězství jakkoliv. Věděli jsme, že to nějakým hezkým fotbalem prostě nejde. Jsem rád, že jsme to zvládli a že i když se mi v zápase tolik nedařilo, tak že jsem alespoň tím gólem pomohl týmu,“ uvedl osmadvacetiletý středopolař týmu FC TRINITY.

Vzápětí přišla pro Pardubice další pohroma. Helešic zatáhl u lajny střídajícího Vukadinoviče a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Zlíňané proti oslabenému soupeři těsné vedení uhájili a po výhře 2:1 si připsali do tabulky tři body.

FOTUNA:LIGA, 6. kolo –


FC TRINITY Zlín – FK Pardubice 2:1 (1:0)


Branky: 39. vlastní Hlavatý, 73. Hrubý – 71. Sychra. Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Líkař – Adámková (video). ŽK: Procházka – Sychra, Hlavatý, Hranáč. ČK: 76. Helešic (Pardubice). Diváci: 3 610.


Zlín: Rakovan – Reiter (90.+1 Kovinič), Kolář, Procházka, Bartošák – Hlinka (81. Simerský) – Fillo (65. Vukadinovič), Hrubý (81. Dramé), Janetzký (90.+1. Hellebrand), Čanturišvili – Jawo. Trenér: Jelínek.


Pardubice: Budinský – Kostka, Vlček, Hranáč, Svoboda – Janošek (86. Mareš) – Sychra (79. Lima), Hlavatý, Vacek (64. Tischler), Helešic – Černý (79. Červenka). Trenér: Němeček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x