Fotbalisté Zlína remizovali s Pardubicemi a mají jistou záchranu 

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) hráli v Ďolíčku s domácími Pardubicemi nerozhodně 1:1, což jim stačilo k záchraně. Foto FC Fastav Zlín
ZLÍN - Povedlo se! Fotbalisté Zlína si v předposledním čtvrtém kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY zajistili příslušnost k tuzemské elitě i pro nadcházející soutěžní ročník. V Praze uhráli remízu 1:1 s Pardubicemi. Domácí šli sice ve 39. minutě prvním ligovým gólem Patráka do vedení, ale ševcům se zásluhou Simerského povedlo čtvrt hodiny před koncem srovnat. V posledním zápase s Jabloncem tak budou bojovat jen o co nejlepší umístění v konečné tabulce. Na sestupové příčky mají náskok čtyř bodů.

Jsem rád, že jsme zužitkovali nejvýhodnější postavení a máme klid. V nadstavbě jsme získali pět bodů, chceme přidat další, abychom udrželi jedenáctou příčku,“ uvedl zlínský trenér Jan Jelínek.

S výkonem mužstva ale příliš spokojený nebyl. „Pardubice byly v laufu, takže jsem po našem výsledku nečekal jednoduchý zápas. Domácí na tom v první půli byli soubojově lépe. Hlavně Černý nám dělal starosti, když vpředu udržel spoustu míčů,“ hodnotil duel.

I když jsme do druhé půle vstoupili lépe a měli územní tlak, Pardubice pozorně bránily. Bylo těžké se tam dostat. Naštěstí jsme zvýšili tempo a šli za vyrovnáním,“ pokračoval.

To ševcům zařídil čtvrt hodiny před koncem Simerský. Vysoký zadák se hlavou prosadil po centru hostujícího kapitána Procházky. Otrokovický rodák si připsal druhý gól v ligové sezoně. Pardubice inkasovaly po třech kolech.

I když jsem pár gólů dal, tento určitě bude patřit k těm důležitějším,“ uvědomuje si zkušený devětadvacetiletý obránce.

Otrokovickému rodákovi se po přesné hlavičce částečně ulevilo, oddechl si ale až po závěrečném hvizdu sudího Zelinky.

Po mém gólu totiž ještě zbýval nějaký čas do konce utkání, takže jsme museli být ostražití. K výhře jsme ale na konci byli blíž než domácí. O vítězství jsme se připravili svojí nekvalitou,“ ví dobře.

FORTUNA:LIGA, skupina o záchranu, 4. kolo

FK Pardubice – FC Fastav Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 39. Patrák – 75. Simerský. Rozhodčí: Zelinka – Mokrusch, Kotalík – Štěrba (video). ŽK: Hrubý, Cedidla, Jawo, Vukadinovič (všichni Zlín). Diváci: 605.

Pardubice: Markovič – Kostka, Pojezný, Čihák, Čelůstka – Jeřábek (82. Toml) – Lupač (58. Cadu), Červ, Vacek, Patrák (66. Mareš) – Černý (82. Huf). Trenér: Novotný.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Vraštil, Procházka – Conde – Dramé (63. Reiter), Janetzký (63. Jawo), Hrubý (90.+3 Chwaszcz), Čanturišvili (76. Fillo) – Fantiš (64. Vukadinovič). Trenér: Kalivoda.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x