Fotbalisté Zlína schytali v Plzni příděl, v lize jsou poslední

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) v nedělním utkání prohráli s Plzní 0:4. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Fotbalistům Zlína nedělní večerní duel v Plzni vůbec nevyšel. Ševci prohráli v Plzni 0:4 a po sobotní výhře Pardubic nad Hradcem Králové klesli v tabulce FORTUNA:LIGY na poslední místo.

Víme, jaké byly výsledky. Některé nás překvapily. Dostáváme se do situace, která začíná být hodně komplikovaná. Víme, že co si neuhrajeme sami, tak nám nikdo nepomůže. Středeční zápas s Bohemkou pro nás bude strašně důležitý. V domácím prostředí bude potřeba uhrát tři body, jinak bude složité, abychom šli do závěrečné skupiny v nadstavbě alespoň v takové roli, že jsme schopní hrát o baráž,“ ví dobře zlínský trenér Pavel Vrba.

Návrat do Plzně, kde strávil nejlepší roky kariéry, mu pořádně zhořkl. „Rozdíl mezi oběma týmy byl obrovský,“ uznal Vrba.

Viktorii nasměroval ve 34. minutě kapitán Lukáš Hejda, další dva góly přidal v úvodu druhé půle střídající Vlkanova a v závěru uzavřel skóre další náhradník Tomáš Chorý.

Zápas byl za stavu 0:2 víceméně rozhodnutý. Neuhlídali jsme dvě standardky a bylo rozhodnuto. Pak jsme nebyli dostatečně důslední jako v prvním poločase. Plzeň ukazovala hráčskou kvalitu. Rozdíl v technice a práci s balonem byl markantní,“ prohlásil hostující kouč.

Ševci prohráli čtvrté z posledních pěti kol a chybí jim tři body na patnácté Pardubice. Zlín v nejvyšší soutěži protáhl čekání na venkovní vítězství na 28 zápasů, nevyhrál tam od srpna 2021.

FORTUNA:LIGA, 28. kolo

FC Viktoria Plzeň – FC Trinity Zlín 4:0 (1:0)

Branky: 49. a 57. Vlkanova, 34. Hejda, 86. Chorý. Rozhodčí: Křepský – Váňa, Dohnálek – Starý (video). ŽK Sýkora – Hlinka. Diváci: 8415.

Plzeň: Staněk – Holík, Hejda (81. Kaša), Jemelka, Sýkora – Kalvach, Bucha – Jirka (46. Vlkanova), Vydra (67. Kliment), Pilař (67. Květ) – Durosinmi (46. Chorý). Trenér: Bílek.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka – Hlinka, Hrubý (73. Didiba) – Vukadinovič (73. Dramé), Slončík (62. Hellebrand), Fantiš (74. Reiter) – Kovinič (62. Silný). Trenér: Vrba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x